Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέκτησε ένα τροπικό παράδεισο στον Ινδικό Ωκεανό!



 Νησάκι Mayotte
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέκτησε ένα τροπικό παράδεισο στον Ινδικό Ωκεανό!

Ένας τροπικός παράδεισος στον Ινδικό Ωκεανό προστέθηκε σήμερα στα εδάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για το νησάκι Mayotte, το οποίο απέκτησε το status της «άκρως αποκεντρωμένης περιοχής» της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Welt.

Το νησάκι βρίσκεται μεταξύ Μοζαμβίκης και Μαδαγασκάρης, ανοιχτά των αφρικανικών ακτών και ήδη έχει νόμισμα το ευρώ. Αποτελούσε αποικία της Γαλλίας και η κηδεμονία αυτή ισχύει μέχρι σήμερα αφού σε δημοψήφισμα του 2009, οι κάτοικοι αποφάσισαν κατά 95% ότι δεν ήθελαν ο τόπος τους να γίνει ανεξάρτητος.

Έτσι παραμένει – με το status της «υπερπόντιας περιοχής» – υπό γαλλική κυριαρχία. Σημειώνεται ότι οι «υπερπόντιες περιοχές» της Γαλλίας εντός του 2014 θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο Mayotte, που θα ενταχθεί στην ΕΕ, μόνο οι μισοί κάτοικοι μιλούν γαλλικά, ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα είναι περίπου 6.500 ευρώ. Επιπλέον το 97% των κατοίκων είναι Μουσουλμάνοι.
typos.com.cy

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη