1 κιλό στήθος κοτόπουλου φιλέτο
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
100 γρ. παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
1 κ.σ. μουστάρδα
Σκόρδο σκόνη (στη μύτη του κουταλιού)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σκόνη. Το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά και το τυρί.
Παίρνουμε τα κομματάκια από το κοτόπουλο και τα βουτάμε στο μπολ με τη μουστάρδα και κατόπιν στο μπολ με τη φρυγανιά. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τις κοτομπουκιές προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Τις ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να γίνει σταθερό το παναρισμά τους. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25'-30' μέχρι να ροδίσουν. Μπορεί να χρειαστεί να τις γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά για να ροδίσει και εκεί.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή φρυγανιά με τριμμένα κορν φλέικς, για να είναι πιο τραγανές οι κοτομπουκιές μας. Αν δε μπορούμε να περιμένουμε 2-3 ώρες, αφού πανάρουμε τις κοτομπουκιές, μπορούμε να τις βάλουμε στην κατάψυξη για 30'. Επίσης μπορούμε να τις φτιάξουμε και να τις διατηρήσουμε άψητες στην κατάψυξη.
Πηγή: syntagesmefantasia.gr
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr