Σήμερα παραμονή των Φώτων νηστεία "Οίνου και Ελαίου"
(Σ' αυτές τις ημέρες δεν επιτρέπεται κρεοφαγία ούτε αυγά και γαλακτερά προϊόντα και ψάρια, αλλά επιτρέπεται το κρασί και ελαιόλαδο. Όταν επιτρέπεται κρασί και ελαιόλαδο επιτρέπονται επίσης χταπόδια, καλαμάρια και γενικά όλα τα οστρακοειδή).
Τι χρειαζόμαστε:
1 μεγαλη σουπια καθαρισμενη και κομμενη σε κυβους
3 φρεσκα κρεμμυδακια
1 ξερο κρεμμυδι
μισο ματσακι ανιθο
4 ντοματες τριμενες
1 ποτηρακι του κρασιου τσιπουρο
αλατι
πιπερι μαυρο
λιγο μπουκοβο
ελαιολαδο
300 gr κριθαρακι
Πώς το κάνουμε:
Τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια με το λάδι, ρίχνουμε τη σουπιά και τα μαραίνουμε για λίγη ώρα
Σβήνουμε με το τσίπουρο
Προσθετουμε το αλατοπιπερο, τον άνιθο και την ντομάτα
Παιρνει μια βραση μεχρι να εξατμιστει το τσιπουρο και ριχνουμε το αναλογο βραστο νερο για το κριθαρακι
Λίγα μυστικά ακόμα
Γινεται εξισου νοστιμο και στο φουρνο