Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας σχετικά με δημοσίευση του Β. Αποστόλου στην «Ελευθεροτυπία» 19/2 για τα προβλήματα των αγροτών

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας
σχετικά με δημοσίευση του Β. Αποστόλου στην «Ελευθεροτυπία» 19/2
για τα προβλήματα των αγροτών
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δε βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κοινή Αγροτική Πολιτική που ξεκληρίζει τη φτωχή και μεσαία αγροτιά. Το ίδιο έπραξε και στη συνάντηση με τους αγρότες στη Λαμία το Σάββατο 15/2. Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση αποτελούν εφαρμογή της γενικής αντιλαϊκής πολτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αγροτιά. Με αυτή καταργούνται καλλιέργειες, καθηλώνεται το αγροτικό εισόδημα και προωθείται η συγκέντρωση της γης στα χέρια των καπιταλιστών αγροτών. Είναι αποτέλεσμα του μνημονίου των μνημονίων, της συνθήκης του Μάαστριχτ, που είχε στηρίξει και ο βασικός πυρήνας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, ο τότε ΣΥΝ.
Η πρόταση του Β. Αποστόλου για αναστολή για ένα χρόνο των φορολογικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση αποτελεί εμπαιγμό και στρέφεται ενάντια στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των μικρών και μεσαίων αγροτών. Είναι ενταγμένη στη λογική πρόσφατων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμούν πως η φορολογία φυσικών προσώπων στην Ελλάδα είναι χαμηλή σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πως πρέπει να αυξηθεί.
Τώρα να δυναμώσει μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία για να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Όλοι στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς για να αποσυρθεί τώρα ο νόμος που την εξοντώνει με τη φοροληστεία, της παίρνει το χωράφι και το σπίτι. 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη