Γιάννης Λεμπέσης – «Όμως εμείς είμαστε εμείς» (ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

Αυτός είναι ο τίτλος του ολοκαίνουργιου τραγουδιού του Γιάννη Λεμπέση που εμπλουτίζει και ανανεώνει δυναμικά το δίσκο του «Τα Ίδια και Χειρότερα» που μέσα σε σύντομο σχετικά διάστημα έγινε χρυσός.
«Όμως εμείς είμαστε εμείς και δεν μας άλλαξε κανείς/ με τραγουδάκια λαϊκά ξορκίζουμε δαιμονικά…». Ένα τραγούδι που με το «καλημέρα» του στις ραδιοφωνικές συχνότητες έγινε σουξέ και αγαπήθηκε από τον κόσμο, γιατί εκφράζει μεστά, καίρια και ευρηματικά την ιδιοσυγκρασία του τραγουδοποιού Λεμπέση και την ίδια ώρα το πνεύμα και τα «μπερδεμένα» ήθη των καιρών μας. Μια «περίεργη» εποχή στην οποία «άλλοι τα άλλα κάνουνε/ πάνε να μας τρελάνουνε…» και που το αυθεντικό, σύγχρονο λαϊκό τραγούδι μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά σαν γιατρικό και ξόρκι στα αδηφάγα «δαιμονικά» που μας περιτριγυρίζουν.
Το τραγούδι αυτό ενισχύει και προεκτείνει  τη δυναμική του άλμπουμ «Τα Ίδια και Χειρότερα» που η καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του αποτελεί φωτεινή εξαίρεση των γκρίζων δισκογραφικών -και όχι μόνο, δυστυχώς- ημερών που βιώνουμε. Λαμπρή απόδειξη πως ο κόσμος διψά για καλό λαϊκό τραγούδι και ξέρει να εκτιμά και να επιβραβεύει τους γνήσιους εκφραστές του.
Να θυμίσουμε πως στο δίσκο του Γιάννη Λεμπέση «Τα Ίδια και Χειρότερα» συμμετέχουν ο σπουδαίος Γιώργος Μαργαρίτης, ο εξαιρετικός Γεράσιμος Ανδρεάτος και η μεγάλη κυρία του δημοτικού τραγουδιού Σοφία Κολλητήρη. Το παρών στο δίσκο δίνουν ακόμη η Μαριάνθη Λιουδάκη, ο Φάνης Σαπατίνας, ο Πέτρος Βαγιόπουλος και μια ομάδα ξεχωριστών μουσικών που εδώ και πάρα πολλά χρόνια συντροφεύουν το Γιάννη Λεμπέση. Πλούσιο ένθετο με στίχους, φωτογραφίες και σημειώματα του ερμηνευτή και του Κώστα Μπαλαχούτη που υπογράφει την επιμέλεια παραγωγής συνοδεύουν την έκδοση. Ξεχωριστή και η εικαστική επιμέλεια- artwork του Πάνου Παπαϊωάννου.
«Τα Ίδια και Χειρότερα» λοιπόν με νέο εξώφυλλο και την προσθήκη του σουξέ «Όμως εμείς είμαστε εμείς». Δηλαδή 18 σύγχρονα λαϊκά τραγούδια που σκιαγραφούν το σήμερα -τα ζητούμενα, τα παράπονα, τις αναζητήσεις, τα μεράκια, τις χαρές και τις αγωνίες μας- πατώντας στις κλασικές φόρμες της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής.
Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη