Συνταγή για γευστικό κοντοσούβλι

Συστατικά: (για 5-8 άτομα)

    800 γρ. χοιρινό μπούτι ή σπάλα
    800 γρ. αρνίσια σπάλα
    1 γεμάτη κούπα της σούπας ρίγανη
    1 γεμάτη κούπα της σούπας θυμάρι
    1/2 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
    1/2 φλιτζάνι του τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο (έχουμε πει ξανα: Μεσσηνίας ή Κορινθίας)
    Αλατοπίπερο

Παρασκευή:

Κόβουμε τα κρέατα σε μεγάλα κομμάτια και τα απλώνουμε στον πάγκο μας. Επειτα βάζουμε σε ένα μπώλ τα ακόλουθα: κρασί, ρίγανη, σκόρδο, θυμάρι και το ελαιόλαδο. Στην συνέχεια βουτάμε τα κομμάτια κρέας στο μείγμα και προσέχουμε όλες οι πλευρές τους να ειναι καλυφθούν απο την μαρινάρα μας. Μόλις ολκληρώσουμε τα βάζουμε στο μπώλ και στο ψυγείο μας για τουλάχιστον 8 ώρες. Μετά το διάστημα αυτό, τα βγάζουμε απο το ψυγείο και τοποθετούμε το κρέας σε ένα δίσκο με 3 στρώσεις απο ρολλό κουζίνας για να απορροφήσει τα υγρα.
Έχουμε πει ξανά πως δεν βάζουμε το κρέας κατευθείαν στην θράκα-μόλις το βγάλουμε απο το ψυγειο. Γι αυτο το σκοπό θα πρέπει να αφήσουμε τα κομμάτια κρέατος να στεγνώσουν καλά και να ξεπαγώσουν (τουλάχιστον 45′ ).  Οταν πλέον έχει γίνει και αυτό, τοποθετούμε τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ στην σχάρα (αρνί-χοιρινο), και ξεκινάμε το ψήσιμο.
Προσοχή όμως! δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρά το κρέας, ενώ λίγο πρίν το βγάλουμε (10′ πριν γίνει) το αλατοπιπερώνουμε για να κρατήσει και την γεύση του. Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και κρύα μπύρα.
Καλή σας  επιτυχία!

Πηγή: Ψησταριά Κουτρουμάνος (Αγρίνιο)

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη