1 λάχανο
2 κούπα ελαιόλαδο για το ταψί
Για την γέμιση:
1/2 κιλό κιμά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα λάδι
Για την σάλτσα:
3 λεμόνια
2 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Ζεματάμε καλά το λάχανο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα πρώτα φύλλα του λάχανου και μετά τυλίγουμε τα υπόλοιπα σε ντολμάδες βάζοντας την γέμιση.
Αφού τελειώσουμε το τύλιγμα περιχύνουμε με το λάδι για το ταψί και βάζουμε νερό που να τα σκεπάζει σχεδόν. Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 1/2 ώρα.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι και μόλις ετοιμαστεί και το φαγητό προσθέτουμε σιγά- σιγά και όλα τα υγρά από το ταψί μας και προσθέτουμε και το κορν φλάουρ. Περιχύνουμε την σάλτσα στο φαί και αφήνουμε να πιει λίγο το ζουμί πριν το σερβίρουμε.
Πηγή: trome.gr