Μυκονιάτικη σπαγγετάδα

Υλικά

για τέσσερα άτομα

    1 πακέτο σπαγγέτι ( προτίμηση  στα De Cecco)
    1,5 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
    2 σκελίδες σκόρδο
    15 ντοματίνια τσέρυ φρέσκα
    2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένη
    150 γρ. κυκλαδίτικη ξινομυζήθρα
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο, αλατισμένο νερό. Ταυτόχρονα, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά. Σωτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει και μετά το αφαιρούμε. Ρίχνουμε στην συνέχεια τα ντοματίνια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν. Προσθέτουμε την μισή ρόκα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας διαρκώς.

Μόλις γίνουν τα μακαρόνια, με μια λαβίδα τα προσθέτουμε στο τηγάνι και μαζί βάζουμε και λίγο νερό από την κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πάνε παντού όλα τα υλικά, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη ρόκα, αλάτι όσο χρειάζεται και πιπέρι.

Σκορπίζουμε από πάνω την ξινομυζήθρα τριμμένη με το χέρι, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και σερβίρουμε. Μιλάμε για τελειότητα

Πηγή: fnl-guide.com

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!