Επιβεβαιώνεται η στρατολόγηση Ευρωπαίων πολιτών από εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία


Βρυξέλλες, 18 Φεβρουαρίου 2014
Επιβεβαιώνεται η στρατολόγηση Ευρωπαίων πολιτών από εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία
Απάντηση σε ερώτηση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου
Έκκληση προς όλα τα κράτη που συνορεύουν με τη Συρία ή διατηρούν απευθείας αεροπορικές ή ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τη Συρία να επιδείξουν προσοχή, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψουν τη ροή ξένων μαχητών προς και από τη Συρία, απευθύνει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κα. Cathrine Ashton, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου.

Σημειώνεται ότι στην ερώτησή της προς την Ύπατη Εκπρόσωπο,  η κα. Γιαννάκου ζήτησε από την Βαρόνη  Ashton να κοινοποιήσει αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι πολεμούν αυτή τη στιγμή στη Συρία στο πλευρό οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, αλλά και να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για να ανατρέψει τη στρατολόγηση Ευρωπαίων πολιτών από εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις.

Στην απάντησή της η κα. Ashton επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των Υπουργών Εσωτερικών της Γαλλίας και του Βελγίου για 1000 με 1500 Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι πολεμούν αυτή τη στιγμή στο πλευρό οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ενόψει του κινδύνου να ενταχθούν οι ξένοι μαχητές που μεταβαίνουν στη Συρία σε ομάδες εξτρεμιστών, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ παροτρύνει τα κράτη που συνορεύουν ή διατηρούν απευθείας αεροπορικές ή ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τη Συρία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα έλεγχου. Η κα. Ashton καταλήγει στην απάντησή της ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με τρίτες χώρες, ούτως ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τρομοκρατία και τη ροή ξένων μαχητών, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης.

Σχολιάζοντας την απάντηση της Ύπατης Εκπροσώπου, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ δήλωσε τα εξής:
«Η εμπλοκή Ευρωπαίων πολιτών στην εξτρεμιστική και τρομοκρατική δράση ακραίων ισλαμικών οργανώσεων, πέραν της ζημιάς που προκαλεί στις χώρες όπου αυτές δραστηριοποιούνται, αυξάνει παράλληλα τους κινδύνους μετατόπισης τρομοκρατικών δράσεων εντός της ΕΕ. Γι’ αυτό και απαιτείται η άμεση λήψη δραστικών μέτρων και στο επίπεδο της εσωτερικής ασφάλειας της Ένωσης.»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη