Υλικά:
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει από μόνο του
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι και φυτικό λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με αλατισμένο νερό.
Μετά από μια ώρα τις στραγγίζουμε και τις σοτάρουμε στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σ' ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αλατοπιπερώνουμε και τα πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού. Σ'ένα πιάτο στρώνουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και κυλάμε τα μπιφτέκια για να καλυφθούν. Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Πηγή: daypress