Δημήτρης Κελάφας: Φωνή λαού, οργή θεού: Η νέα αύξηση στα διόδια που έβαλε... φωτιές


Τι άλλο θα πληρώσουμε;
Φωνή λαού, οργή θεού: Η νέα αύξηση στα διόδια που έβαλε... φωτιές

Ένα μέτρο – εφιάλτης για όλους τους Έλληνες εφαρμόστηκε εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, σκορπίζοντας τον απόλυτο πανικό και δημιουργώντας ακραίες αντιδράσεις. Η οργή και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού με τις άδικες αυξήσεις στα διόδια των βασικών εθνικών δικτύων της χώρας, όπλισε τα χέρια κάποιων αγανακτισμένων πολιτών με αποτέλεσμα το «ολοκαύτωμα» ενός κουβούκλιο διοδίων, πολλές υλικές ζημιές στην εθνική οδό και συλλήψεις.

Αυτά συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στον σταθμό διοδίων της Μαλακάσας, όπου περίπου 500 άτομα, κάτοικοι της περιοχής με μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» αποφάσισαν να δείξουν την αγανάκτησή τους για τις νέες αυξήσεις στα διόδια και την δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδων της εθνικής οδού, βάζοντας φωτιά σε λάστιχο αυτοκινήτου και προκαλώντας υλικές ζημιές στην περιοχή. Φθορές από την πυρκαγιά προκλήθηκαν και σε κουβούκλιο των διοδίων, ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύει κάποιος υπάλληλος. Η Αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα για τα επεισόδια και τον εμπρησμό στην περιοχή των διοδίων. Ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Γιάννης Οικονομάκος καθώς και μέλη της δημοτικής Αρχής όπως αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς ήταν παρόντες την ώρα της διαμαρτυρίας των αγανακτισμένων πολιτών και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Ημέρα απολογίας τους ορίστηκε η Τρίτη. Από την πρώτη στιγμή η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδα ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου και των αντιδημάρχων.

Οι κάτοικοι του Ωρωπού εξαγριώθηκαν και αποφάσισαν να επαναστατήσουν με κάθε κόστος. Σαφώς, τέτοιου είδους συμπεριφορές από έναν λαό πολιτισμένο είναι βεβαίως, κατακριτέες, καθώς πρόκειται για στάση που δεν ταιριάζει στον πολιτισμό μας και δεν αναδεικνύει τις αρχές της δημοκρατίας που μας παρέδωσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Αντίθετα, αυτό το ξέσπασμα πρέπει να μας προβληματίσει. Να μας αφυπνίσει. Ο Έλληνας δεν αντέχει άλλο και το δηλώνει. Αναγκάζεται να το βροντοφωνάξει στις πλατείες, στην εθνική οδό, έξω από τα Πανεπιστήμια και όπου αλλού του δοθεί η ευκαιρία.

Ας δούμε όμως με αριθμούς τι έχει αλλάξει εδώ και λίγες ημέρες στα διόδια ολόκληρης της χώρας. Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν ακόμα και το 60% ήρθαν για να δώσουν ένα ακόμα χαστούκι στους Έλληνες οδηγούς. Ενδεικτικά μερικές αυξήσεις:
-        Οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν κατά 60% ακριβότερα διόδια στις Αφίδνες, καθώς το αντίτιμο από 2,10 ευρώ πήγε στα 3,35 ευρώ.
-        Σχεδόν ένα ευρώ ακριβότερα κοστίζουν τα πλευρικά διόδια στο Καπανδρίτι, καθώς το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ από 1,20 ευρώ..
-        Κατά 55 λεπτά αυξάνεται η τιμή στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας, στα οποία πλέον οι οδηγοί ΙΧ θα πρέπει να καταβάλλουν 1,45 ευρώ από 90 λεπτά, ενώ κατά 25 λεπτά αυξάνεται το αντίτιμο στα πλευρικά διόδια Οινοφύτων.
-        Περίπου 50% αυξάνεται η τιμή στα μετωπικά διόδια της Θήβας, καθώς οι οδηγοί ΙΧ πληρώνουν 3,95 ευρώ από 2,55 ευρώ.
-        Mε βάση τις νέες τιμές, στις Αφίδνες, τα φορτηγά πληρώνουν 8,45 ευρώ και οι νταλίκες 11,85 ευρώ.
-        Στη Θήβα πλέον πληρώνουν 9,85 ευρώ τα φορτηγά, 13,85 ευρώ οι νταλίκες και στην Τραγάνα 9,85 ευρώ τα φορτηγά 13,75 ευρώ οι νταλίκες.

Αξίζει λοιπόν, να αναλογιστούμε κάτω από ποιες συνθήκες οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν στο σημείο να βανδαλίσουν την περιοχή τους και να βγουν εκτός ελέγχου. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλες αυξήσεις και μέτρα. Η αύξηση των τιμών στα διόδια στάθηκε αφορμή για ένα ακόμα μεγάλο ξέσπασμα. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να σταματήσει η κυβέρνηση να ρίχνει στις πλάτες του λαού το μεγάλο σταυρό της φορολογίας;


Περιστέρι 12/2/2014
Δημήτρης Κελάφας
Ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη