ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ: Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους σπουδαστές

ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ: Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους σπουδαστές
Σε ανακοίνωση για τις συνθήκες εργασίας σπουδαστών του Τμήματος Δασοπονίας των ΤΕΙ η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων:
«Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί η δήλωση της επιτροπής, στη συνέντευξη σπουδαστών του Τμήματος Δασοπονίας, για την απασχόλησή τους στο Τμήμα: "Από εδώ και πέρα ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τους εργαστηριακούς βοηθούς, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να εργάζεστε χωρίς πρόγραμμα και να κάνετε δουλειές πέρα απ’ τα καθήκοντα του βοηθού (όπως καθαριότητες στις αίθουσες, στο προαύλιο κλπ.)… Μπορεί να λήξει και η σύμβαση της καθαρίστριας… Μπορεί να πληρωθείτε και του χρόνου…».
Με αυτήν τη δήλωση επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ ότι τα προγράμματα απασχόλησης φοιτητών στα ιδρύματα δεν γίνονται ούτε για να δώσουν βοήθεια στους σπουδαστές, που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος σπουδών τους, ούτε για να αποκτήσουν εμπειρία ως βοηθοί εργαστηρίων, όπως ισχυρίζονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το μακρύ τους χέρι μέσα στα ιδρύματα, οι διοικήσεις, οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, καθώς και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι (ανεξάρτητοι κλπ.).
Τα προγράμματα αυτά έρχονται να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ για γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των μισθών-χαρτζιλίκι (120 ευρώ!! για την ακρίβεια, ανασφάλιστοι).
Έχουν τεράστιες ευθύνες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που υλοποιούν αυτές τις κατευθύνσεις για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Σημαντικές ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τις έχει υλοποιήσει, από όποια θέση έχει βρεθεί μέχρι σήμερα (δήμοι, συνδικάτα), όπως και όλα τα κόμματα που αποδέχονται την ΕΕ και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις για το ρόλο της. Όπως και όλοι οι δήθεν υπερκομματικοί υποψήφιοι για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τύπου Μπακογιάννη, που σφυρίζουν κλέφτικα για αυτές τις αποφάσεις και τις υλοποιούν μέσω των Δήμων και των Περιφερειών.
Οι εργαζόμενοι, οι σπουδαστές, οι νέοι να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους, να οργανωθούν και να παλέψουν για:
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.
Να μαυρίσουν σε όλες τις κάλπες την ΕΕ και όλους αυτούς που διαμορφώνουν αυτήν την κατάσταση. Ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη