Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

«Η  Νεολαία ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.»
Η Ελλάδα, τιμά και φέτος την Επέτειο της Έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821. Παρά τα πενιχρά μέσα, που οι πρόγονοί μας διέθεταν για την επίτευξη του ύψιστου εκείνου σκοπού, με πίστη, τιτάνια προσπάθεια και πολλές θυσίες, κατάφεραν να  απελευθερωθούν από τον Οθωμανικό ζυγό και να βάλουν τα θεμέλια για μία ανεξάρτητη Ελλάδα. Παράλληλα στείλουν ένα μήνυμα στους λαούς πολλών κρατών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το όραμα της Ελευθερίας.
Σήμερα, η Επέτειος αυτή είναι φορτισμένη με περισσότερους συμβολισμούς από κάθε άλλη φορά. Κι αυτό διότι σήμερα καλούμαστε να πολεμήσουμε σε πολλά μέτωπα. Αγωνιζόμαστε μέσα σε ένα χαώδες, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και στα πλαίσια μιας συντηρητικής Ευρώπης, να διαφυλάξουμε τη χώρα μας από κινδύνους που απειλούν την οικονομική της επιβίωση και την κοινωνική της συνοχή. Κινδύνους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς. Κάνουμε τεράστιες ατομικές και συλλογικές θυσίες για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την οικονομική μας αυτοτέλεια και να οικοδομήσουμε ουσιαστικά ένα νέο κράτος, σε επίπεδο δομών. Να εξασφαλίσουμε ότι τα λάθη του παρελθόντος δε θα επαναληφθούν στη χώρα μας, συνεισφέροντας ταυτόχρονα σε μία ευρύτερη αλλαγή στο επίπεδο της Ενωμένης Ευρώπης. Μια αλλαγή με πρόσημο θετικό, προοδευτικό, κοινωνικό.
Ο Αγώνας όμως του 1821  μας προσφέρει πολύτιμα διδάγματα και για το εσωτερικό μέτωπο. Για την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και την αποφυγή φαινομένων διχόνοιας, εμφυλίων σπαραγμών και κοινωνικών διχασμών που για χρόνια ταλάνιζαν τον λαό μας και που οδήγησαν σε μεγάλες καταστροφές. Εν τέλει μας εμπνέει για ένα αγώνα ενάντια στον κακό μας εαυτό.
Η σημερινή ημέρα είναι μέρα μνήμης και  περισυλλογής. Ανήκει σε όλους μας ανεξαρτήτως των διαφορών που μπορεί να μας χωρίζουν σε διάφορα επίπεδα. Κανείς δεν δικαιούται να την ευτελίσει και κανείς δεν δικαιούται να την καπηλευθεί. Η Εθνική Ενότητα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη