Δημιουργικές αναζητήσεις φτιαγμένες από το πλεκτό… της γιαγιάς !!!


Δημιουργικές αναζητήσεις φτιαγμένες από το πλεκτό… της γιαγιάς !!!
 Δείτε δεκάδες ιδέες για το πλεκτό… της γιαγιάς !!! (Φωτό) 

Αγαπημένη ενασχόληση για γενιές και γενιές είναι, συνήθως για τις κυρίες, να φτιάχνουν με τα χεράκια τους περίτεχνα χειροποίητα πλεκτά. Θυμάμαι τη γιαγιά και τη μητέρα μου, με πολύ αγάπη  και μεράκι, να «δημιουργούν» φανταστικά «έργα τέχνης» με τις βελόνες και τα βελονάκια, από ζεστά και όμορφα πουλόβερ ως κουβέρτες και διακοσμητικά «σεμεδάκια» και «καρεδάκια»! Ακόμη θυμάμαι όπως τις άκουγα, τις τεχνικές πλεξίματος με την πλέξη ζέρσεϊ,  μια σειρά καλούς και μια σειρά ανάποδους πόντους, τη «βελόνα κάτω από τη μασχάλη» και το στυλ «νήμα γύρω από το λαιμό»!
Σήμερα ανακαλύπτουμε πως ολοένα και περισσότεροι νέοι σε όλο τον κόσμο στρέφονται στο πλέξιμο με πάθος. Μπορείτε να μάθετε πώς να φτιάχνετε μόνοι σας από ένα απλό πλεχτό ως και πουλόβερ, σκουφάκια, κασκόλ, καπελάκια, βρεφικά και παιδικά, εσάρπες, γκέτες, γαντάκια, πλεκτά κολιέ, πλεκτό δαχτυλίδι, πλεκτά με αλυσίδα, ρούχα, αξεσουάρ, χριστουγεννιάτικα, διακοσμητικά πλεκτά, καθώς τα πλεκτά κοσμήματα είναι μια από τις τάσεις της μόδας.

Δ.Κ.
LamiaTimes.gr 

Πάρτε ιδέες από τις φωτογραφίες, με πλεκτά απ’ όλο τον κόσμο, που επιλέξαμε για σας κι αρχίστε τα …μαθήματα!




















































































Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη