Υλικά
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
ρίγανη
μαϊντανό
2 αυγά
λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
λίγο σόδα (ανθρακούχο νερό)
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά, την φρυγανιά,1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι, ρίγανη και μαϊντανόΖυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο σόδα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεταιΣκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα,180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Συνοδεύουμε με πατάτες ή ρύζι και σαλάτα εποχής!
Πηγή: mothersblog