Η πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου που έφαγες ποτέ

Ποιος είπε ότι μόνο τα αυγά μάτια κάνουν τη διαφορά;
Η παρακάτω συνταγή θα σου δώσω την πιο γευστική εκδοχή της ομελέτας. Απλά χρησιμοποίησε το φούρνο σου!

Υλικά

4 αυγά
1 κιλό πατάτες
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
120 γραμ. λουκανικάκια
60 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
μισή πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
μισό κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
μισό κ.γ. κόλιανδρο
μισό κ.γ. πάπρικα γλυκιά
μισό κ.γ. θυμάρι
λίγο πιπέρι καπνιστό
1 σφηνάκι κονιάκ
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σωτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να φύγουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από το μάτι. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 cm περίπου.Κόβουμε τα λουκανικάκια σε φέτες και τα ρίχνουμε στο ταψάκι μαζί με τα μανιτάρια, την πιπεριά και ανακατεύουμε. 
Στη συνέχεια χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τους κρόκους και στη συνέχεια συνεχίζουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και από πάνω ρίχνουμε την γραβιέρα. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

ditucook.blogspot.gr

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!