Τα σερβίρουμε ως σάλτσα σε μακαρόνια ή ρύζι ή μαζί με πουρέ πατάτας. Αλλιώς, τα απολαμβάνουμε ως κρασομεζέ με χωριάτικο ψωμί.
Υλικά
500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
4 μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
150 ml Μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
70 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Διαδικασία Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προτιμότερο αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λουκάνικα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και σοτάρουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει μέρος από το λίπος τους.
Σουρώνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ψιλό σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει το φαγητό από το λίπος του. Επαναφέρουμε τα υλικά στο τηγάνι, τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με τα κρασιά. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα περιττά υγρά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε τα λουκάνικα ως κρασομεζέ με χωριάτικο ψωμί ή ως ιδιότυπη σάλτσα για μακαρόνια ή πιλάφι ή πλάι σε πατατοπουρέ.
Πηγή: gastronomos
Υλικά
500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
4 μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
150 ml Μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
70 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Διαδικασία Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προτιμότερο αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λουκάνικα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και σοτάρουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει μέρος από το λίπος τους.
Σουρώνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ψιλό σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει το φαγητό από το λίπος του. Επαναφέρουμε τα υλικά στο τηγάνι, τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με τα κρασιά. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα περιττά υγρά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε τα λουκάνικα ως κρασομεζέ με χωριάτικο ψωμί ή ως ιδιότυπη σάλτσα για μακαρόνια ή πιλάφι ή πλάι σε πατατοπουρέ.
Πηγή: gastronomos