Το Μαξίμου ψάχνει έντιμο συμβιβασμό για να μην πνιγεί η κυβέρνηση στην καρδάρα με το γάλα

Η απειλή τουλάχιστον πέντε βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου ότι θα καταψηφίσουν τη ρύθμιση για το γάλα έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από τη μια η συμφωνία με την Τρόικα και οι δεσμεύσεις προς τις βιομηχανίες γάλακτος και από την άλλη η κυβερνητική συνοχή και οι Ελληνες παραγωγοί ενόψει και της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.

Τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ζητήσει από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να βρει τη… σολομώντεια λύση στο πρόβλημα.

Όπως σημειώνεται και σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, δεδομένου ότι βασικό στοιχείο της κριτικής την οποία ασκούν οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι η διαφύλαξη της εγχώριας παραγωγής γάλακτος, αναζητείται μια λύση η οποία θα εξασφαλίζει τους ντόπιους παραγωγούς.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι ευθύς εξαρχής η πρόβλεψη για φρέσκο γάλα δύο ημερών προκάλεσε την αντίδραση της τρόικας, ως περιοριστική στην αγορά ρύθμιση. Ωστόσο, δεδομένου ότι το ελληνικό γάλα δεν καλύπτει παρά περί το 35% των αναγκών της εγχώριας κατανάλωσης, είναι δυνατόν να γίνουν κάποιες, μικρές παραχωρήσεις προς τους παραγωγούς.

Επισημαίνεται επίσης ότι στη συνάντηση της Τετάρτης ο κ. Χατζηδάκης ενδέχεται να παραχωρήσει στους εγχώριους παραγωγούς τη δυνατότητα το γάλα παραγωγής τους να μένει στα ράφια για τρεις μέρες, καθώς και κίνητρα, όπως η αξιοποίηση πακέτων του ΕΣΠΑ, μέσω των συνεταιρισμών τους, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις τους.

Το πολυνομοσχέδιο (στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη για το γάλα) θα κατατεθεί στο τέλος της εβδομάδας, ώστε έως το Σάββατο να συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και τη Δευτέρα να ψηφιστεί.

Πηγή: koolnews.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη