Γιώργος Σαγιάς - Σταυρός: Το νέο σταυροδρόμι της Λαμίας

Σταυρός: Το νέο σταυροδρόμι της Λαμίας
Το κίνημα ελευθέρων πολιτών «Πορτοκαλί»- Σύγχρονη Πόλη με επικεφαλής το Γιώργο Σαγιά είναι μια ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική προσπάθεια που στηρίζεται σε ενεργούς πολίτες, πιστεύει στην Ανοιχτή Δημαρχία, συνδιαμορφώνει τις θέσεις μαζί με τους συντοπίτες μας και φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στον τόπο μας. Πιστεύουμε ότι η πολιτική δεν είναι (και δεν πρέπει να είναι) επάγγελμα και ότι ο πολίτης έχει τη δύναμη και την ευθύνη να αποφασίζει για το μέλλον του.
Πίσω από τα ψεύτικα χαμόγελα κάποιων πολιτευτών κρύβονται αδιέξοδα μνημόνια, τρόικα, κατεστημένα συμφέροντα και ο σκληρός κομματισμός που τόσα δεινά συσσώρευσε στον τόπο μας. Μαζί πρέπει να αλλάξουμε τον τόπο, μπορούμε!
Στην «Πορτοκαλί»- Σύγχρονη Πόλη έχουμε συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες θέσεις.
Εκτιμούμε πως ο Σταυρός μπορεί και πρέπει να μετεξελιχθεί στο «Νέο Σταυροδρόμι της Λαμίας». Κάποιες από τις πολλές προτάσεις μας σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι εξής:
-Το καταργηθέν συνέδριο του «Πνευματικού Κέντρου Σταυρού» να ξαναοργανωθεί με την συνεργασία των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και να αναβαθμισθεί σε παγκόσμιο, γεγονός που μπορεί να υλοποιηθεί χάρη στη χρήση νέων τεχνολογιών (π.χ. άμεση σύνδεση μέσω skype).
-Αξιοποίηση του «Παλαιού Δημοτικού Σχολείου» ως Μουσείου Γραμμοφώνου (πανελλήνιο σημείο αναφοράς).
-Αξιοποίηση του «γερμανικού» πύργου ως εκθεσιακού χώρου με εναλλασσόμενες εκθέσεις (π.χ. ζωγραφικής, φωτογραφίας, νέων τεχνολογιών), γεγονός που θα καταστήσει την ευρύτερη περιοχή σημείο αναφοράς, πόλο έλξης και πολιτιστικής αποκέντρωσης.
-Μελέτη ειδικού φωτισμού του «γερμανικού» πύργου ώστε να λειτουργήσει ως «τοπόσημο» (λόγω της ξεχωριστής του θέσης πάνω στο δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου).
-Καθιέρωση ετησίου πανελληνίου φεστιβάλ κόμικς και γελοιογραφίας στο Σταυρό, το οποίο θα δώσει πανελλήνια προβολή στον τόπο μας.
-Μεγάλος παιδότοπος ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε δημοτικό οικόπεδο στο Σ.Σ. Λειανοκλαδίου όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα παιδιά της πόλης.
-Κατασκευή της εισόδου Σταυρού: Στροφή από Σ.Σ. Λειανοκλαδίου προς Νέα Βράχα.
-Κατασκευή και τοποθέτηση Καλλιτεχνικής Σύνθεσης ως σημείο αναφοράς της περιοχής.
-Αποπεράτωση κεντρικής πλατείας Νέας Βράχας.
-Επεμβάσεις για την αναβάθμιση των πλατειών των οικισμών.
-Ασφαλτόστρωση του δρόμου Σταυρού- Νοσοκομείου.
-Σταδιακή ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου οικισμού Σταυρού, του περιφερειακού δρόμου Νέας Βράχας και οδών των τριών οικισμών.
-Αναβάθμιση του χώρου της λαϊκής αγοράς και αυθημερόν αποκομιδή σκουπιδιών και καθαριότητά της.
-Έλεγχος των παλαιών αποχετεύσεων.
-Διευθέτηση ομβρίων υδάτων όπου υπάρχει πρόβλημα (π.χ. Σ.Σ. Λειανοκλαδίου).
-Προσοχή στην εφαρμογή του χωροταξικού σχεδίου για την οικιστική ανάπτυξη του Σταυρού.
-Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 σε δημοτικό χώρο.
-Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του Γυμναστηρίου.
-Εκσυγχρονισμός του γηπέδου ώστε να βρίσκεται πάντα στην καλύτερη κατάσταση.
-Αξιοποίηση της παλιάς αποχέτευσης Νέας Βράχας και Σ.Σ. Λειανοκλαδίου σε χώρο αθλοπαιδιών.
-Μελέτη ποδηλατόδρομου από Σταυρό προς Λαμία.
-Μελέτη σκοπιμότητας αξιοποίησης της γραμμής του ΟΣΕ Σ.Σ. Λειανοκλαδίου- Λαμίας- Στυλίδας ως βιώσιμου μετρό (σε συνάρτηση με πιθανή χωροθέτηση του Πανεπιστημίου Στερεάς με έδρα τη Λαμία στον ευρύτερο χώρο της ΠΑΒΥΠ).
-Μελέτη σκοπιμότητας ανάδειξης της γραμμής Σ.Σ. Λειανοκλαδίου- Μπράλλου ως «Ιστορικής- Περιβαλλοντικής- Πολιτιστικής Διαδρομής» μετά το τέλος των έργων του ΟΣΕ το 2016.
-Απρόσκοπτη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού. Χρηματοδότηση των επιπλέον αναγκών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου.
-Επέκταση- αναβάθμιση οστεοφυλακίου και συντήρηση του κοιμητηρίου.
-Συνεχόμενη λειτουργία του πολυϊατρείου Σταυρού.
-Συντήρηση αγροτικών δρόμων.
-Έμφαση στην ενημέρωση των αγροτών μέσω προγραμμάτων και σεμιναρίων για νέες καλλιέργειες.
-Ονοματολογία και των υπολοίπων οδών.
-Συνεχής καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, κοπή χορταριών και κλάδεμα δένδρων.
-Υποστήριξη των πολιτιστικών συλλόγων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
-Υποστήριξη των πολιτιστικών συλλόγων για τον εορτασμό των 40 χρόνων της ίδρυσης της Νέας Βράχας.
-Συνεργασία Δήμου με τον ΟΑΕΔ για προώθηση προγραμμάτων κατά της ανεργίας.
-Καμμία διακοπή υδροδότησης σε νοικοκυριά αποδεδειγμένα ανέργων οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν.
              Ο επικεφαλής της «Πορτοκαλί»¨- Σύγχρονης Πόλης Γιώργος Σαγιάς και οι συνεργάτες του, θα είναι ανά πάσα στιγμή με θετική διάθεση στη διάθεση κάθε δημότη για την προσπάθεια επίλυσης κάθε προβλήματος. Επίσης, άμεσα θα λειτουργήσει δικτυακός τόπος όπου οι συνδημότες μας θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους και να δρομολογούνται άμεσα οι προβλεπόμενες ενέργειες.
              Επιπλέον, στο πλαίσιο της «Ανοιχτής Δημαρχίας», άμεσα θα λειτουργήσει «Τράπεζα Ιδεών» (ήδη λειτουργεί στο http://portokalilamia.blogspot.gr/) όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να καταθέτει τις ιδέες του για το μέλλον του τόπου μας.
              Θυμίζουμε σε κάθε συντοπίτη μας ότι η ψήφος του έχει δύναμη και ο ίδιος ευθύνη και τον καλούμε να πάρει το μέλλον του τόπου μας στα χέρια του.
Εμείς μπορούμε! Μαζί, μπορούμε καλύτερα!


Με εκτίμηση
Γιώργος Σαγιάς

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη