Μελιτζάνες Ογκρατέν

Υλικά

    2 κιλά μελιτζάνες
    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1 κιλό ντομάτες, τριμμένες
    1/2 κούπα ελαιόλαδο & επιπλέον 2 κ.σ. για το τηγάνισμα
    1 κούπα κρέμα γάλακτος
    1 κούπα μπεσαμέλ
    3-4 αυγά
    350 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
    350 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Ρίγανη

 Εκτέλεση


Μελιτζάνες: Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25'-30'. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι και τις σοτάρουμε για 3'-5' μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.

Σάλτσα: Βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατόπιν ρίχνουμε τη ρίγανη

Συναρμολόγηση: Αλείφουμε ένα ταψί ή πυρέξ με λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τη μισή ποσότητα των τυριών. Την απλώνουμε στο ταψί και από πάνω απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτες. Στρώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες και ρίχνουμε πάνω τους τα υπόλοιπα τυριά. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολάκι και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε όλα μαζί. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από τα τυριά. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες, να τραβήξει την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε για 30'-40' στους 180 βαθμούς C.

 Μικρά μυστικά

Η μπεσαμέλ μπορεί να είναι σπιτική ή έτοιμη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι τύπο τυριού θέλουμε, ανάλογα με την προτίμησή μας.

Πηγή: syntagesmefantasia

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη