Κοτόπουλο με μπύρα

 Πουλερικά
Κοτόπουλο με μπύρα

Υλικά:

    1 μεταλλικό κουτί μπύρας (750ml) - Διάλεξε ξανθιά μπύρα και κατά προτίμηση weiss
    1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό
    1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
    Αλάτι και πιπέρι
    Πάπρικα
    Ελαιόλαδο
    Σέρβιρε με λευκό ρύζι ατμού ή πουρέ


Εκτέλεση:

    Πλένετε το κοτόπουλο και άφηστε το σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει
    Αλατοπιπέρωστε και πασπάλισα με αρκετή πάπρικα
    Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σόταρετε για 1 λεπτό το κρεμμύδι να γυαλίσει
    Πρόσθεστε και τις πιπεριές και συνέχιστε το σοτάρισμα για μερικά ακόμη λεπτά
    Πρόσθεστε τα κομμάτια κοτόπουλο και γύριστε τα λίγο μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν ελαφρή λευκό χρώμα
    Ρίξτε την μπύρα μέχρι να σκεπάσει το κοτόπουλο και χαμήλωστε τη φωτιά
    Άφηστε το μείγμα να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου
    Σέρβιρετε με πουρέ πατάτας ή αχνιστό ρύζι ατμού

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!