ΥΛΙΚΑ
- 1000 γρ. Σουπιές
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
- 120 ml λευκό κρασί
- 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 500 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
- 360 ml. Άλτις κλασικό
- 1 ζωμός μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 10'
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να μαραθούν.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα περίπου ενα φλ.τσ. ελαιόλαδο και τις σουπιές καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε κομμάτια, ώστε να σοταριστούν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και τον «Σπιτικό» Ζωμό Μπουκέτο Μυρωδικών, ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε για 30 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το σπανάκι και το μάραθο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μισό φλ.τσ. νερό, αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πιουν τα υγρά τους και εν συνεχεία τα προσθέτουμε στις σουπιές.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα περίπου ενα φλ.τσ. ελαιόλαδο και τις σουπιές καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε κομμάτια, ώστε να σοταριστούν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και τον «Σπιτικό» Ζωμό Μπουκέτο Μυρωδικών, ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε για 30 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το σπανάκι και το μάραθο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μισό φλ.τσ. νερό, αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πιουν τα υγρά τους και εν συνεχεία τα προσθέτουμε στις σουπιές.
Εναλλακτικά αντί για μάραθο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
ψιλοκομμένο φινόκιο. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελιές κατά το
μαγείρεμα.
Πηγή: http://www.cookbox.gr/