Τιραμισού και τυραννήσου!

Μετά τις μεγάλες μάσες με κρεατικά  θα χρειαστείς ένα ελαφρύ γλυκό που να χωρέσει στο στομάχι σου.

ΥΛΙΚΑ
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
75 ml kahlua
5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
300 ml καφέ espresso (περίπου 4 δόσεις)
1 πακέτο μπισκότα για tiramisu (savoyard)
50 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές σκόνη κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει η σαντιγύ.

Σε καθαρό κάδο χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατέψει προσθέτοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και 4 κ.σ. εσπρέσσο

Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα το μείγμα του τυριού με την σαντιγύ.
Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι στρογγυλό ή ενα πυρίμαχο σκεύος.Βουτάμε τα μπισκότα στο καφέ και βάζουμε μία στρώση στη πιατέλα.

Στρώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω, τοποθετούμε δεύτερη στρώση μπισκότα, αφού τα έχουμε βουτήξει στο καφέ και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα
Πασπαλίζουμε με κακάο ή τρίμματα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.

koolnews.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη