Snowboarding με το Fiat Panda 4×4, περιπέτεια όπως σου αξίζει

Σάββατο ξημερώματα. Το ρολόι δείχνει 04:59. Το ξυπνητήρι χτυπάει. Πετάγομαι από το κρεβάτι κι ας έχω κοιμηθεί μόλις λίγες ώρες. Το Fiat Panda 4×4 δεν ήταν όνειρο.

Η τσάντα σου είναι έτοιμη, έχει μέσα τη μάσκα σου, τα γάντια σου, το σκούφο σου, το δεύτερο φούτερ σου και το full face. Πάνω στον καναπέ σου έχεις το παντελόνι του snowboard, το ισοθερμικό, το φούτερ που θα φοράς όλη μέρα, το μπουφάν και τις κάλτσες σου. Λίγο πιο δίπλα, βρίσκονται οι μπότες και το σανίδι σου. Με συνοπτικές διαδικασίες, έχεις ντυθεί και έχεις κατεβάσει όλα τα πράγματα στο αυτοκίνητο.

FIAT PANDA 4×4. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Στο αυτοκίνητο που θα σε πάει στα Καλάβρυτα. Είναι το Fiat Panda 4×4. Το ίδιο Fiat Panda 4×4 που γνώρισα λίγο καιρό νωρίτερα περνώντας μαζί του 15 μέρες μέσα στα Χριστούγεννα. Έχοντας ρίξει τα πίσω καθίσματα, ο Ιταλός έχει χωρέσει όλον τον εξοπλισμό για δύο άτομα και είναι έτοιμος να βγει στην Εθνική οδό. Ο δείκτης του ρολογιού ετοιμάζεται να δείξει “7″ και ο ήλιος έχει ήδη αρχίσει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Πληρώνεις τα πρώτα διόδια και ξεκινάς.

Το Fiat Panda 4×4 κινείται απροβλημάτιστα στο χειρότερο δρόμο της Ευρώπης, την Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών. Η κατανάλωση φλερτάρει με τα 6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Βλέπεις, η ανυπομονησία σου να βρεθείς στο lift δεν σου επιτρέπει να κινηθείς οικονομικά. Αρκετά λεπτά αργότερα βρίσκεσαι στο πιο δύσκολο και συνάμα όμορφο κομμάτι της διαδρομής. Έχεις αφήσει πίσω σου την Εθνική και κινείσαι στον επαρχιακό δρόμο που σε οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 6 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΧΙΟΝΙ, ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Έχει πλέον ξημερώσει για τα καλά και η ανάβαση στο βουνό έχει ξεκινήσει. Έχεις να κάνεις μόλις 40 χιλιόμετρα για να φτάσεις στον προορισμό σου, αλλά ο ήλιος εναλλάσσεται με την ομίχλη και τούμπαλιν. Μέσα σου, χαίρεσαι λίγο που συναντάς τόση ομίχλη στο δρόμο για το χιονοδρομικό. Ξέρεις ότι όσο πιο χαμηλά είναι η ομίχλη, τόσο καλύτερη ορατότητα θα έχεις μόλις κατέβεις από τη Στύγα, στα 2300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

ΤΟ FIAT PANDA ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΔΙΔΕΙ

Το τετρακίνητο Fiat Panda δε σε προδίδει και στροφή με τη στροφή, κερδίζει την εμπιστοσύνη σου όλο και περισσότερο. Ο δρόμος μπορεί να είναι βρεγμένος και σε κάποια σημεία χιονισμένος, όμως η τετρακίνηση σε συνδυασμό με τα χειμερινά λάστιχα δεν επιτρέπουν στο Panda να γλιστρήσει. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να βρεις τα όρια του και πότε αρχίζει να χάνεται η πρόσφυση. Ο μέσος οδηγός δεν θα φοβηθεί ποτέ στα χιόνια οδηγώντας το Fiat Panda 4×4.

Φτάνεις στο χιονοδρομικό κέντρο. Παρκάρεις. Η τελετουργία αρχίζει. Ξεφορτώνεις το σανίδι από το αυτοκίνητο. Βάζεις το σκούφο. Από πάνω, φοράς τη μάσκα σου. Δένεις τις μπότες σου. Κουμπώνεις το μπουφάν σου. Κλειδώνεις το Fiat Panda. Σηκώνεις το σανίδι από κάτω. Πας στο lift. Δένεις το σανίδι στο ένα σου πόδι. Ο άνθρωπος του χιονοδρομικού, τρυπάει την κάρτα σου. Ανεβαίνεις στο lift. Νομίζεις ότι κινείσαι αργά. Η κορυφή πλησιάζει. Η ανυπομονησία σου μεγαλώνει. Φτάνεις. Βλέπεις τον κόσμο από ψηλά και την πίστα να σε περιμένει.

Συνδέεις τα ακουστικά στο iPhone. Πατάς το play στο Spotify. Η σεζόν ξεκινάει.

Το video τραβήχτηκε εξ’ολοκλήρου χρησιμοποιώντας GoPro Hero 3+ που μας παραχωρήθηκε από την Drakos Digital.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη