Ομιλίες Γ. Σκόπα και Γ. Μαρίνου στον Ορχομενό

Ομιλία Γ. Σκόπα, υποψήφιου δημάρχου Ορχομενού με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Αγρότες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ως επικεφαλής στον Δήμο Ορχομενού, χαιρετίζω την σημερινή συγκέντρωση.
Θεωρώ τιμή να ηγηθώ του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Ορχομενού που επάξια εκπροσωπήθηκε, όλα αυτά τα χρόνια, από τον σύντροφο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ, γνωστό κομμουνιστή και πρωτεργάτη σε κάθε κινητοποίηση για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής.
Πολλοί θα μας πουν, και τους ακούτε να λένε, ότι οι Δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να είναι κομματικές, ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν ικανοί άνθρωποι που γνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου, να έχουν όρεξη για δουλειά και να είναι τίμιοι, ανιδιοτελείς και μακρυά από τα κόμματα.
Είναι όμως έτσι ;
Μπορεί ένας ανεξάρτητος και ακομμάτιστος Δήμαρχος να εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική ;
Μπορεί να ελαφρύνει τον λαό από τα δημοτικά τέλη ;
Εμείς λέμε, όχι.
Μπορεί να κάνει έργα στην Κωπαϊδα με κλειστό αρδευτικό σύστημα που θα αναπτύξει την παραγωγή και ταυτόχρονα να μειώνει το κόστος ;
Όχι, δεν γίνεται γιατί δεν είναι επιλέξιμο έργο από την Ευρωπαική Ένωση.
Μπορεί να έχει ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν παιδικούς σταθμούς και δωρεάν παιδεία ;
Να έχει μόνιμη σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό με πλήρη ασφάλιση;
Όχι γιατί είναι ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ.
Η Πολιτική αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζεται από την συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υιοθετείται από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και τον ΔΗΜΟ.
Μέσω του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ εφαρμόζεται και στον Δήμο Ορχομενού αυτή η πολιτική.
Πριν ακόμα εφαρμοστούν τα μνημόνια και τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας, κάνοντας τον Δήμο στην ουσία ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό, να λειτουργεί σαν ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ φορτώνοντας και άλλ βάρη στην πλάτη του λαού.
Αυτή την πολιτική εφαρμόζουν σε κάθε ΔΗΜΟ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ όλοι οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ που στηρίζονται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Συμβάλλουν στην συγχώνευση Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με στόχο την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας, των σκουπιδιών, του φωτισμού, του νερού ύδρευσης και άρδευσης, των πηγαδιών άρδευσης και των γαιωτρήσεων με επιπλέον φορολόγηση.
Επίσης προωθούν τις ελαστικές μορφές εργασίας, της ενικοίασης εργαζόμενων μέσω ιδιωτικών ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ με κεφάλαια της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ και την συρίκνωση του αγροκτηνοτροφικού τομέα.
Εμείς στη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ, μιλάμε για μια άλλη πολιτική στον ΔΗΜΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ υπέρ των λαϊκών στρωμάτων με ΔΗΜΟΣΙΟ κοινωνικό χαρακτήρα και ελάφρυνση από φόρους, υψώνοντας έμπρός στην βάρβαρη αντιλαική πολιτική που όσο περνά ο καιρός και μετά τις εκλογές θα επιδεινωθεί.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΝΕΟΙ & ΝΕΕΣ
Με την ψήφο σας στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στον Δήμο και στην Περιφέρεια και με το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, οι πολίτες πρέπει να δείξουν την δύναμή τους.
Να χρησιμοποιήσει την ψήφο του σαν όπλο αντίστασης και ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ για τα δικά του συμφέροντα και τον πλούτο που παράγει.
Να διεκδικήσουμε οργανωμένα: σταθερή και μόνιμη εργασία, μέτρα προστασίας ανέργων, δωρεάν υγεία και παιδεία.
Ο λαός με την ψήφο του πρέπει να καταδικάσει τους υποψήφιους των κομμάτων που στηρίζουν  την αντιλαική πολιτική της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ.
Με την ψήφο του στην ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ο λαός δεν κάθεται αδρανής και μοιρολατρικά, φοβισμένος, μόνος του, στο περιθόριο, αποφασίζοντας άλλοι γι’ αυτόν.
Όλοι μαζί , με τον λαό μπροστάρη και κοινό αγώνα, θα μπορέσουμε να γίνουμε πραγματικά αφέντες στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ φίλοι και φίλες
Σας καλώ να στηρίξετε με την ψήφο σας την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στον ΔΗΜΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ και στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Να ψηφίσετε ΚΚΕ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Το ψηφοδέλτιό μας είναι αγωνιστικό. Αυτό φαίνεται από την ίδια την σύνθεση γιατί αποτελείται από ανθρώπους που καθημερινά δίνουν την μάχη για το μεροκάματο, διακδικούν το δικαίωμά τους στην δουλειά.
Αποτελείται από εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και είναι οι εξής :
•    Αρβανίτης Κώστας, Λογιστής
•    Αρφαράς Τάκης, Φαρμακοποιός
•    Γιαννακάκη Αγγελική, Νοσηλεύτρια
•    Γρίβα Ντίνα, ιδιωτική υπάλληλος
•    Δράκος Γιάννης, Φοιτητής Μηχανολόγος Μηχανικός
•    Ζυγογιάννη Ευαγγελία, ιδιωτική υπάλληλος, ένεργη
•    Καραβαγγέλης Παναγιώτης, Αγρότης
•    Καραβαγγέλη Ελένη, Πτυχιούχος Πληροφορικής
•    Κοντογιάννης Γιώργος, Κτηνοτρόφος
•    Κουκιάσα Ελένη, Αγρότισσα
•    Κουτής Ηλίας, Συνταξιούχος
•    Κωνσταντίνου Ιωάννα, άνεργη
•    Ματσούκα Ελένη, Αγρότισσα
•    Μακρή Ευμορφία, ιδιωτική υπάλληλος, άνεργη
•    Μαράντος Γιάννος, Ηλεκτρολόγος-εγκαταστάτης,  άνεργος
•    Μελετίου Γιώργος, Αγρότης
•    Μπότσης Σπύρος, ιδιωτικός υπάλληλος
•    Μπρίκα Νίτσα, Αρτοποιός
•    Ντέμος Θύμιος, Ξυλουργός
•    Πανάγος Μπάμπης, Αγρότης
•    Παναγιώτου Τάκης, Βιομηχανικός εργάτης
•    Παπαγιαννάκη Σοφία, Τεχνολόγος Γεωπόνος.άνεργη
•    Παπαγιαννάκη Έλενα, διδάκτορ Οικονομολόγος
•    Παπαγιαννάκη Κατερίνα, οικιακά
•    Ριγίζος Γιάννης, Αλουμινοκατασκευαστής
•    Τσίρκας Χρήστος, Φαρμακοποιός
•    Χαλβαντζής Νίκος, Αγρότης


ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 25.4.14

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΣΤΕΡΕΑΣ με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Ζούμε σε μια χώρα, ζούμε σε μια περιοχή με μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες. Η Βοιωτία, η Στερεά Ελλάδα διαθέτουν όλα τα μέσα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι ανθρώπινα , με σταθερή δουλειά, με σταθερές καλλιέργειες που θα εξασφαλίζουν ένα ανθρώπινο εισόδημα, με αναβαθμισμένες, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες.
Γιατί όμως αντί για αυτή την εξέλιξη παρουσιάζεται το φαινόμενο της ανεργίας, το ξεκλήρισμα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, η μείωση του εισοδήματος και  η φτώχεια ;   
Γιατί ερημώνουν τα χωριά, φεύγουν οι νέοι  και οι συνταξιούχοι υποφέρουν από τις χαμηλές συντάξεις ;
Γιατί υπάρχουν αυτά τα χάλια στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας , στις προνοιακές δομές ;
Τα ερωτήματα αυτά έχει υποχρέωση να τα απαντήσει ο κάθε ένας, η κάθε μια που στενάζει από το βάρος αυτών των προβλημάτων και να τιμωρήσει τους πραγματικούς υπεύθυνους , να συμβάλλει στο ξερίζωμα των αιτιών που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.
Είναι φανερό ότι ευθύνονται οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ , κυβέρνησαν τόσα χρόνια και ο λαός ζει τα οδυνηρά αποτελέσματα. Όμως, οι αιτίες είναι βαθύτερες και αφορούν την Ευρωπαική Ενωση και την πολιτική της, οι αιτίες σημαδεύουν τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που η εξουσία , η διακυβέρνηση είναι στα χέρια των δυνάμεων που κατέχουν τα μέσα, τα εργαλεία της παραγωγής και καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες.
Αυτό το τεράστιας σημασίας ζήτημα που αναδεικνύει το ΚΚΕ , το κρύβουν οι άλλες δυνάμεις που προσπαθούν να καλύψουν τις πραγματικές αιτίες , τους πραγματικούς υπεύθυνους, για τα οξυμένα λαικά προβλήματα.    
Η πορεία της αγροτικής παραγωγής και η κατάσταση της αγροτιάς είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που επιτρέπουν την εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων,  πολύ χρήσιμων για τον καθορισμό της πολιτικής στάσης των εργατικών –λαικών οικογενειών και των παιδιών τους.
Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) είναι από τις παλαιότερες κοινές, συντονισμένες πολιτικές της Ε.Ε και εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 1981 που η χώρα μας  εντάχθηκε στην ΕΟΚ .
Κάθε βήμα της ΚΑΠ ήταν σχεδιασμένο, μεθοδευμένο και κινήθηκε σε έναν βασικό άξονα. Στον άξονα της ενίσχυσης των καπιταλιστικών σχέσεων στην ύπαιθρο, στην δημιουργία μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων για να υπηρετηθεί ο γενικότερος στόχος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Αυτό το στόχο υλοποιεί η πολιτική που επεδίωξε και επιδιώκει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, το ξεκλήρισμα της μικρής αλλά και της μεσαίας αγροτιάς.
Αυτό το στόχο υπηρετούν χρόνια οι κοινοτικές επιδοτήσεις αλλά και τα άλλα μέτρα που επιβλήθηκαν σε εθνικό επίπεδο, όπως ο μηχανισμός καθορισμού των τιμών των αγροτικών προιόντων, η συνεχής αύξηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών εφοδίων, οι περιορισμοί στην παραγωγή , τα πρόστιμα και οι ποσοστώσεις , η φορολογία των χωραφιών, των ηλεκτροδοτούμενων χώρων , των γεωτρήσεων,  η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13%, το τέλος επιτηδεύματος (...)

Το αποτέλεσμα είναι πολύ βαρύ. Η παραγωγή παραμένει απούλητη, ενώ έχουν καταβληθεί τα έξοδα για σπόρους, λιπάσματα, πετρέλαιο και ρεύμα και έχουν φτύσει αίμα οι αγροτικές οικογένειες.
Πως ζούνε , πως θα ζήσουν οι αγρότες που είναι καταχρεωμένοι στην τράπεζα και δεν έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν κάθε φορά για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο ; αυτό αρνούνται να απαντήσουν ή κυβέρνηση και τα φερέφωνα της, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων.
Η πραγματικότητα τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.
Η μικρομεσαία αγροτιά στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 35% την περίοδο 2000 -2009 και η μείωση συνεχίζεται  μέχρι σήμερα.
Κάθε χρόνο ξεκληρίζονται 20.000 αγροτικά νοικοκυριά, καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις. Μικρομεσαίοι αγρότες και τα παιδιά τους οδηγούνται στην ανεργία σε μια χώρα με 1,5 εκατομ. Ανέργους.
Οι υποστηριχτές της Ε.Ε , συμπεριλαμβανομένων περιφερειακών και δημοτικών αρχών, των υποψηφίων των άλλων κομμάτων και συνδυασμών αλλά και των αγροτοπατέρων της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ, καμαρώνουν για τα χάλια αυτά η σφυρίζουν αδιάφορα.  
Καμαρώνουν που  το 2011 η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που δικαιούνται επιδότηση , περίπου το 74%,  επιδοτούνται μέχρι  5.000 ευρώ.  
Το μεγάλο μέρος των επιδοτήσεων πηγαίνει στους μεγαλοαγρότες , στα μεγάλα συμφέροντα (…)
Όλα αυτά αφορούν την αγροτιά, τους κτηνοτρόφους,  αφορούν κάθε λαικό σπίτι και είναι ευθύνη του καθενός, της καθεμιάς να αντιδράσει να πει: «τέλος στην ανοχή, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η Ε.Ε μας έχουν κάνει, μας κάνουν μεγάλη ζημιά και θα υπερασπιστούμε τα δικά μας συμφέροντα. Θα καταδικάσουμε την Ε.Ε, θα καταψηφίσουμε τα κόμματα και τους συνδυασμούς που την υπηρετούν, θα δώσουμε δύναμη στο ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». 
Ο λαός μας έχει πείρα και αν την χρησιμοποιήσει σωστά μπορεί να αφοπλίσει τις διάφορες παγίδες που στήνουν τα κόμματα του κεφαλαίου.
Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ φτώχευσαν το λαό, λήστεψαν το μόχθο του, του άρπαξαν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και τώρα θέλουν να αρπάξουν την ψήφο του με τα ψίχουλα, με το μέρισμα της φτώχειας των 500 ευρώ.
Θέλουν να αρπάξουν τη λαική ψήφο με τη διαφήμιση του πρωτογενούς πλεονάσματος που πάτησε πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων, να αρπάξουν την ψήφο του διαφημίζοντας την καπιταλιστική ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των πλουτοκρατών , έφερε την κρίση και θα φέρει και άλλη κρίση στη συνέχεια.       
Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ; Λέει «να φύγει η κυβέρνηση και να έρθω εγώ».
Ποιο είναι όμως το κόμμα αυτό που βάζει το γνωστό από τα παλιά δικομματικό δίλλημα που ταλαιπώρησε το λαό μας πολλά χρόνια ;
Είναι κόμμα που υπερασπίζεται κι αυτό,  το εκμεταλλευτικό σύστημα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει τη θέση του πιο φθαρμένου ΠΑΣΟΚ.
Είναι κόμμα που υποστηρίζει την Ε.Ε και την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Οι προσθέσεις και αφαιρέσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα στοιχεία της ΚΑΠ αλλά και οι μεγαλοστομίες περί καλύτερης διαπραγμάτευσης είναι πολυχρησιμοποιημένα παραπλανητικά κόλπα που θέλουν να κρύψουν το βασικό πρόβλημα. Θέλουν να κρύψουν ότι η ΚΑΠ ως μηχανισμός επέκτασης των καπιταλιστικών σχέσεων στην αγροτική παραγωγή θα δουλεύει για τα μεγάλα συμφέροντα, θα χτυπάει και θα ξεκληρίζει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.    
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει μια «αριστερή κυβέρνηση» αλλά αυτή η κυβέρνηση θα κάνει αυτά που έκαναν οι ομογάλακτες της στη Γαλλία , στην Ιταλία, θα συνεχίσει τα αντιλαικά μέτρα υλοποιώντας τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. (…)

Επικίνδυνη πολιτική αποπροσανατολισμού του λαού. Γιατί κανένας ΣΥΡΙΖΑ, κανένα κόμμα που διαχειρίζεται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και υπερασπίζεται την Ε.Ε δεν μπορεί να εφαρμόσει φιλολαική πολιτική στην κεντρική πολιτική σκηνή , στις περιφέρειες και στους δήμους. Είναι δεσμευμένο με τις αντιλαικές συνθήκες και τις κάθε λογής κατευθύνσεις που υπηρετούν τους μεγάλους οικονομικούς ομίλους κατά του λαού μας , κατά των  λαών (...)
Οι εξελίξεις είναι σύνθετες, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας εναλλάσσονται αλλά η πλουτοκρατία και η Ε.Ε μένουν και συνεχίζουν την επίθεση κατά του λαού . Αυτό είναι πολύτιμο δίδαγμα που τονίζει την αναγκαιότητα ισχυρού εργατικού κινήματος, ισχυρής λαικής συμμαχίας με ισχυρό ΚΚΕ (…)   
Ισχυρό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ. Αυτή είναι η απάντηση στις συγχύσεις που καλλιεργεί η αναμόρφωση του σάπιου πολιτικού συστήματος.
Ισχυρό ΚΚΕ και όχι αποχή που διευκολύνει τις δυνάμεις που αποσκοπούν στον αφοπλισμό του λαού , της νεολαίας. 
Αυτός είναι και ο αποτελεσματικός τρόπος και για την αντιμετώπιση της φασιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Δολοφονεί, χτυπάει εργαζόμενους, μετανάστες, είναι το μαντρόσκυλο των αφεντικών, που η αγροτιά, ο λαός μας έχουν υποχρέωση να την απομονώσουν , να την βάλλουν στο περιθώριο (…)      
Το ΚΚΕ βρίσκεται δίπλα στην αγροτιά και αυτό το αποδεικνύει έμπρακτα , όπως έκανε και στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στήριξαν αποφασιστικά  αυτόν τον αγώνα.
Η ΠΑΣΥ ήταν στην πρώτη γραμμή, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ στα πλαίσια της λαϊκής συμμαχίας συνέβαλλαν στην ανάπτυξη κινήματος αλληλεγγύης.
Που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με το μεγάλο ποσοστό και τα παχιά λόγια;
Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και μεταξύ αυτών τα αιτήματα  για:  
==== Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα.
==== Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ . 
==== Αφορολόγητο πετρέλαιο.    Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%.
==== Αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες - ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
====  Να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους - Να καταργηθεί ο  Ενιαίος Φόρος για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια τους - Να μην τηρούν λογιστικά βιβλία και να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, φορολόγηση του κεφαλαίου  με 45%. .
==== Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη - Κανένας πλειστηριασμός και καμία κατάσχεση αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία μέχρι 300.000 ευρώ - Πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση - Απόσβεση όλων των υπόλοιπων οφειλών για όσους έχουν πληρώσει το διπλάσιο του κεφαλαίου που δανείστηκαν.
     
Η αγροτιά, η εργατική τάξη , οι μικροί Επαγγελματίες , Βιοτέχνες και Εμποροι έχουν το λόγο,  αλλά τους λέμε να εξετάσουν καλά την πείρα τους και με αυστηρό κριτήριο να τιμωρήσουν τους απολογητές της Ε.Ε, τους υποστηριχτές του δρόμου ανάπτυξης που γέννησε την κρίση και φτώχευσε το λαό μας. Να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, για να ζωντανέψει τη λαική Ελπίδα και να πολλαπλασιαστεί η λαική δύναμη.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη