Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για το φαινόμενο ανάπτυξης της Ανάβρας Μαγνησίας

Ο Πρόεδρος της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ και π. Πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ανταποκρινόμενος στις προσκλήσεις σχολείων, εκπροσώπων της Τοπ. Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, τον τελευταίο καιρό, ομιλίες σχετικά με το φαινόμενο ανάπτυξης της Ανάβρας. Ετσι :

    Στις 07-04-2014 μίλησε στο Β΄ Λύκειο Γκράβας στην Αθήνα σε 150 μαθητές. Με αναφορά στο μοντέλο ανάπτυξης της Ανάβρας, επικεντρώθηκε στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση με βάση το νόμο ¨Καλλικράτη», καθώς και στην αειφόρο ανάπτυξη.
    Στις 08-04-2014 μίλησε στην Αθήνα σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών του Δήμου Καλλιθέας.
    Στις 09-04-2014 ήταν κύριος ομιλητής σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ενωση Αιολικής Ενέργειας) στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα με θέμα «ΣΤΟΧΟΙ Α.Π.Ε.: Από το 2020 στο 2030 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ. Η πορεία της Αιολικής Ενέργειας και των Α.Π.Ε. στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
    Στις 10-04-2014 μίλησε στην όμορφη Σκόπελο, προσκεκλημένος από τον νυν Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου και τις γυναίκες που το στελεχώνουν, έγινε στην Αίθουσα Ξενία του Δήμου. Ηταν μια μεγάλη, για τα μέτρα του νησιού, συγκέντρωση, γεμάτη ζεστασιά και ζωντάνια, με έντονη την παρουσία του γυναικείου πληθυσμού. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τις εθελόντριες γυναίκες και το Δήμαρχο για όλη τη διοργάνωση και τη θερμή φιλοξενία που μας προσέφεραν. Για τον τελευταίο πρέπει να σημειώσουμε το σημαντικό έργο που έκανε στο Δήμο τα τελευταία 3,5 -πολύ δύσκολα- χρόνια και την, σπάνια για τα αυτοδιοικητικά πράγματα, απόφασή του να μην συνεχίσει –το αντίθετο θα ήταν πολύ καλό για το δήμο και τους δημότες της Σκοπέλου.
    Ευρισκόμενος στη Σκόπελο ο Πρόεδρος της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, μίλησε το μεσημέρι της 11-04-2014 στο Λύκειο Σκοπέλου για την Ανάπτυξη, την Αειφορία και το Περιβάλλον σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν καθηγητές και μαθητές.
    Στις 12 και 13 Απριλίου πραγματοποίησε στη Σκιάθο δύο ομιλίες προσκεκλημένος από τον υποψήφιο Δήμαρχο Σκιάθου και φίλο Μανώλη Πασχάλη και το συνδυασμό του ΝΕΑ ΠΝΟΗ- Αλλαγή Νοοτροπίας.

Στην συγκέντρωση της πρώτης μέρας, η οποία είχε αξιοσημείωτη προσέλευση κόσμου, παρευρέθηκε και ο νυν Δήμαρχος Σκιάθου Νικ. Πλωμαρίτης, ο οποίος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Στην δεύτερη συγκέντρωση και ομιλία, την οποία παρακολούθησε εξ ίσου αρκετός κόσμος –όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν την πρώτη φορά- παρευρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Σάκης Ζλατούδης, καθώς και η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αλοννήσου Ζαφειρούλα Αναγνώστου.

Στο τέλος και των δύο ομιλιών έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα ανάπτυξης της Σκιάθου, ενός νησιού στο οποίο δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει όπως θα έπρεπε το εθνικό κεφάλαιο που διαθέτει και λέγεται Αλεξ. Παπαδιαμάντης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το παράδειγμα της Ανάβρας θα αποτελέσει και τη βάση για μια μεγάλη ανάπτυξη της Σκιάθου αν εκλεγεί ο φίλος Μανώλης Πασχάλης. Γιατί πέρα από τα προσόντα που διαθέτει, τόσο ο ίδιος όσο και τα, νέα σε ηλικία, πρόσωπα που στελεχώνουν το συνδυασμό του, την αγάπη για τον τόπο τους και το μεράκι και τη διάθεση να προσφέρουν, θα έχουν –όπως δημόσια το δηλώσαμε- και τη δική μας στήριξη όπου θα χρειαστεί.

Εδώ θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τα τρία νησιά των Βόρειων Σποράδων: Σκιάθο, Σκόπελο και Άλόννησο, την οποία δεν μπορέσαμε να επισκεφθούμε αυτή τη φορά –παρά τις πολλές προσκλήσεις- λόγω έλλειψης χρόνου. Με όσα είδαμε και ακούσαμε, σχηματίσαμε ένα όραμα για την ανάπτυξη των τριών πράσινων νησιών, που θα στηρίζεται σε μια διαδημοτική συνεργασία και θα έκανε τη διαφορά ανάμεσα στα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας. Αυτό το όραμα το αναφέραμε και το τονίσαμε στην ομιλία της Σκιάθου , που είναι και το μεγαλύτερο από τα τρία νησιά. Κάτι άλλο που μας έκανε εντύπωση και το αναφέραμε είναι ότι δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη, και σε μόνιμη βάση λύση, για το θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με Βόλο-Αγ. Κωνσταντίνο, αλλά και μεταξύ των νησιών.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε έναν άνθρωπο, που ήταν όλες τις ημέρες μαζί μας, πρόθυμος να μας εξυπηρετήσει σε κάθε τι που χρειαζόμαστε, τον Βασίλη Δερβένη. Πρόκειται για έναν εθελοντή που προσφέρει τις γνώσεις του ως αγιογράφος σε νέους και παιδιά της Σκιάθου και της Σκοπέλου.

Με την ευκαιρία ανακοινώνουμε ότι υπάρχουν δύο ακόμη προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ για ομιλίες.

    Η πρώτη είναι στις 28-04-2014 στο Διόνυσο Αττικής, προσκεκλημένος από τον υποψήφιο Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη και τον υποψήφιο Δημ. Σύμβουλο, συντοπίτη μας και μέλος της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ Στάθη Κουτσιμπέλα.

Η δεύτερη είναι από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας Αχαϊας και θα γίνει στις 26-06-2014.


Πηγή: www.anavra-zo.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη