Οι ελέφαντες μιλούν σε δύο «γλώσσες» και επικοινωνούν με χαμηλές συχνότητες!

 Η κρυφή γλώσσα
Οι ελέφαντες μιλούν σε δύο «γλώσσες» και επικοινωνούν με χαμηλές συχνότητες!


Ο ήχος από το κλάμα ενός ελέφαντα είναι πολύ χαρακτηριστικός. Σηκώνει τη μακριά του προβοσκίδα και βγάζει μια πολύ δυνατή και αναγνωρίσιμη στριγκλιά. Τα μεγάλα αυτά θηλαστικά παράγουν όμως και πιο χαμηλής συχνότητας υπόκωφους ήχους, τους οποίους δε μπορεί να «πιάσει» η ανθρώπινη ακοή.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι χαμηλής συχνότητας αυτοί ήχοι ίσως αποτελούν την «κρυφή» γλώσσα των ελεφάντων. Μια ομάδα ερευνητών από τη Νέα Υόρκη αναλύει περισσότερες από 300.000 ώρες ηχογραφήσεων από αυτήν την «κρυφή» επικοινωνία μεταξύ ελεφάντων, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει τι σημαίνουν οι διάφοροι ήχοι.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα Bioacoustics Research Program (BRP) στο εργαστήριο Cornell Lab of Ornithology της Νέας Υόρκης για τις ηχογραφήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος The Elephant Listening Project.

Το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα ξεκίνησε το 1999, με τους ειδικούς να τοποθετούν εξαιρετικά ευαίσθητα υπερηχητικά μικρόφωνα στα τροπικά δάση της Κεντρικής Αφρικής.

typos.com.cy

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη