Ρύζι
Πικάντικη τορτίγια
Υλικά:
3 μέτριες πατάτες
40 γρ. βούτυρο
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
5 αυγά
75 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κ.γ. πάπρικα
150 γρ. πικάντικο λουκάνικο ή σαλάμι
50 γρ. τριμμένο τυρί
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις σκουπίζουμε καλά με μια χαρτοπετσέτα. Τις ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανιστές. Ύστερα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει στο τηγάνι. Μετά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά επάνω στις πατάτες και, τέλος, προσθέτουμε το λουκάνικο, σε φέτες, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πασπαλίζουμε με τυρί και μαϊντανό και βάζουμε την τορτίγισ στο φούρνο να ψηθεί για 2-3' σε θερμοκρασία 225 βαθμούς.
Πικάντικη τορτίγια
Υλικά:
3 μέτριες πατάτες
40 γρ. βούτυρο
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
5 αυγά
75 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κ.γ. πάπρικα
150 γρ. πικάντικο λουκάνικο ή σαλάμι
50 γρ. τριμμένο τυρί
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις σκουπίζουμε καλά με μια χαρτοπετσέτα. Τις ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανιστές. Ύστερα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει στο τηγάνι. Μετά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά επάνω στις πατάτες και, τέλος, προσθέτουμε το λουκάνικο, σε φέτες, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πασπαλίζουμε με τυρί και μαϊντανό και βάζουμε την τορτίγισ στο φούρνο να ψηθεί για 2-3' σε θερμοκρασία 225 βαθμούς.