Επίσκεψη της Παρέμβασης Πολιτών στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και το Εργοστάσιο Γάλακτος Λαμίας

Επίσκεψη της Παρέμβασης Πολιτών στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και το Εργοστάσιο Γάλακτος Λαμίας
   Στα πλαίσια των προγραμματισμένων περιοδειών σε φορείς της περιοχής μας, κλιμάκιο της «Παρέμβασης Πολιτών Για Τη Λαμία» με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Λαμιέων κα Μαρία Αντωνίου-Σιούτα επισκέφθηκε, την Πέμπτη 24/04/2014, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και το Εργοστάσιο Γάλακτος Λαμίας.
   Συζητήθηκαν τα προβλήματα των καλλιεργητών, η ανάγκη κατασκευής αρδευτικών έργων ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, οι μονάδες παραγωγής, η αγροτική οδοποιία, η αξιοποίηση των ακινήτων της Ένωσης, η παραγωγή και ο σχεδιασμός του εργοστασίου γάλακτος κ.ά.
   Κοινή διαπίστωση ήταν ότι τα προβλήματα των αγροτών παραμένουν άλυτα. Η αναξιόπιστη κυβερνητική πολιτική και η μη ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή οδηγούν στην απαξίωση και τον ξεριζωμό του αγροτικού πληθυσμού.
   Η Παρέμβαση Πολιτών δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.
   Θεωρούμε ότι η Ε.Α.Σ. Λαμίας, ως μέρος του συνεταιριστικού κινήματος μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αγροτική οικονομία. Μπορεί ακόμα να αντιπαλέψει τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές προασπίζοντας τα συμφέροντα των αγροτών αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων και κατοχυρώνοντας εργασιακές σχέσεις πλήρους απασχόλησης χωρίς απολύσεις και περικοπές μισθών.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη