για την zύμη:
800 γρ. αλεύρι περίπου, λίγο πάνω, λίγο κάτω, ανάλογα με το αλεύρι.
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι νερό
2-3 κ.σ.λάδι
1 κ.σ. μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
για τη γέμιση:
300 γρ τυριά τριμμένα
Για το άλειμμα των φύλλων
150 γρ. βούτυρο καλό + 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Για το άλειμμα 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
Πιάνουμε τη μαγιά με το νερό χλιαρό, τη μαγιά τη ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι, τη σκεπάζουμε για 10 λεπτά.Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, τα αυγά, το αλάτι και σιγά, σιγά το αλεύρι, κάνουμε μία ζύμη μαλακιά να μην κολλάει στα χέρια.
Την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι μεγαλούτσικο, τα αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν.Ανοίγουμε τα φύλλα 3 κάθε φορά, τα λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με τα τυριά τα τυλίγουμε σε ρολό και τα στρίβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τα στρίβουμε και τα τεντώνουμε.Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα περνάμε με το βούτυρο.
Αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 1 ώρα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ξεροψηθούν.
Πηγή: xaroumenos