Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο περίπου 650 γρ. κομμένο κατά μήκος σε 4 λεπτές φέτες
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά
10 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά ή μπαγιάτικη τριμμένη ψύχα ψωμιού
100 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομμάτια απο το στήθος του κοτόπουλου σε μια πιατέλα και τα αλατοπιπερώνουμε και απο τις δυο πλευρές τους. Αφήνουμε στην άκρη.Βάζουμε σε ένα μπόλ την τριμμένη παρμεζάνα. Σε ένα δεύτερο μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το δενδρολίβανο. Τέλος βάζουμε τη φρυγανιά σε ένα μπόλ.
Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Αφήνουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Στο μεταξύ παίρνουμε ένα κομμάτι κοτόπουλο και το βουτάμε στην τριμμένη παρμεζάνα, αμέσως μετά το βυθίζουμε στο μίγμα του αυγού και τέλος στην φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του παναρίσματος και με τα υπόλοιπα κομμάτια του κοτόπουλου.
Βάζουμε τμηματικά τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου στα καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε 4-5 λεπτά απο κάθε πλευρά. Αν τα κομμάτια κοτόπουλου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα πολύ γρήγορα τότε χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας μας.
Πηγή: cookbox