Ο Σπύρος Παπαχαραλάμπους Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ανεξάρτητη ενωτική κίνηση του Δημήτρη Κελάφα

Ο Σπύρος Παπαχαραλάμπους Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ανεξάρτητη ενωτική κίνηση του Δημήτρη Κελάφα
Το ενωτικό μας ψηφοδέλτιο εμπλουτίζεται με μια ακόμη σημαντική παρουσία, αυτή του μαθηματικού Σπύρου Παπαχαραλάμπους.

Σε δήλωσή του ο Σπύρος Παπαχαραλάμπους ανέφερε: «Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, ύστερα από πρόταση του κ. Δημητρίου Κελάφα υποψηφίου Δημάρχου, την οποία θεωρώ άκρως τιμητική για μένα. ΄Εγινε από έναν άνθρωπο επίσης από το χώρο της εκπαίδευσης, με όραμα για το Περιστέρι, τον οποίο εκτιμώ και ευχαριστώ. 
Με την πολυετή εμπειρία μου στη διοίκηση, μπορώ να βοηθήσω την πόλη που μεγάλωσα και ζω, σε πολλούς τομείς, όπως παιδεία και αθλητισμός».

Ο Δημήτρης Κελάφας ανέφερε ότι η συμπόρευση με το συνάδελφο και φίλο Σπύρο Παπαχαραλάμπους δίνει το στίγμα της πολύπλευρης διεύρυνσης της ενωτικής μας κίνησης. Ο Σπύρος προέρχεται από οικογένεια με πλούσια παρουσία στην πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή της πόλης. Με τον πατέρα του Θεόδωρο, φιλόλογο και νομικό, έχουμε μια μακρά παραγωγική συνεργασία σε θεσμικό, επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Σε αυτοδιοικητικό επίπεδο εκτιμώ την αξιοπιστία, τις γνώσεις και την εμπειρία του Θεόδωρου Παπαχαραλάμπους. Οι συμβουλές του μου είναι πολύτιμες. Η μητέρα του Σπύρου, Αικατερίνη, με την αξία της και την προσωπικότητά της κατέχει επίλεκτη θέση στην περιστεριώτικη κοινωνία. Έχει μια εξαίρετη πορεία στον πανεπιστημιακό χώρο αλλά και στην τοπική παιδαγωγική, κοινωνική και πνευματική ζωή της πόλης μας.
Η συνεργασία με το Σπύρο Παπαχαραλάμπους μας κάνει πιο δυνατούς. Άνθρωποι με τα εφόδια του Σπύρου είναι απαραίτητοι για να πετύχουμε τους ευγενείς μας στόχους. Θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη, θέλουμε να κάνουμε το Περιστέρι μια πόλη του Πολιτισμού και της Παιδείας. Έχουμε κοινά οράματα, μπορούμε να συνεργαστούμε, γνωρίζουμε τις απαιτήσεις της εποχής, πραγματοποιούμε υπερβάσεις, προχωράμε μαζί με πυξίδα το μακρυγιαννικό «το εμείς μπροστά από το εγώ».
Ο Σπύρος Παπαχαραλάμπους γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τη σχολική του ζωή στο Περιστέρι. Το 1990 πέτυχε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στη σχολή θετικών επιστημών,  στο τμήμα Μαθηματικών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1995, δίνοντας βάση στα παιδαγωγικά μαθήματα και τη Στατιστική.
Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας (Τρίπολη, Λήμνος, Γ.Ν.Α.) άρχισε το 1996 να εργάζεται ως καθηγητής Μαθηματικών στην οικογενειακή σχολική μονάδα «Εκπαιδευτήρια Θ. Παπαχαραλάμπους», η οποία έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στην τοπική κοινωνία του Περιστερίου από το 1969, όταν και ιδρύθηκε από τον πατέρα του, φιλόλογο και νομικό, Θεόδωρο Παπαχαραλάμπους. Η μητέρα του, επίσης φιλόλογος, Αικατερίνη και ο αδελφός του Ευθύμιος (Παιδαγωγικό Αθήνας), πέρα από τους οικογενειακούς δεσμούς, αποδείχθηκαν και άριστοι συνεργάτες του.
Τη διετία 1999-2001, ανέλαβε τη διεύθυνση του Τ.Ε.Ε. και έκτοτε του Γενικού Λυκείου. Παρακολούθησε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων πάνω στα μαθηματικά, την παιδαγωγική και τη διοίκηση. Μεταξύ άλλων τις εργασίες του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας, που οργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία το 2008 στο Βόλο, με θέμα «Η Μαθηματική Εκπαίδευση και η σύνθετη πραγματικότητα του 21ου αιώνα».
Το 2001 ετέλεσε θρησκευτικό γάμο με την Ελίνα Βραχνού, με την οποία απέκτησε, το 2002, την κόρη του Αικατερίνη.
Στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με την καλαθοσφαίριση, παίζοντας σε τοπικές ομάδες, όπως Γ.Σ.Π., Ανθούπολη, Τόλμη Περιστερίου. Ανήκει στο δυναμικό του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου. Ερασιτεχνικά ασχολείται με τη μουσική, τη στιχουργική και τη συγγραφή μυθιστορημάτων. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά).

Περιστέρι 3 Απριλίου 2014
Γραφείο Τύπου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη