Υλικά
- μοσχάρι 1 κιλό
- κριθαράκι 400 γρ.
- ελαιόλαδο1/2 φλ.
- βούτυρο 1 κ.σ.
- πετιμέζι 1/2 κούπα
- αλάτι
- πιπέρι
- μαιντανό
Εκτέλεση
Χαμηλώστε στους 180 C και ψήστε ακόμα 40-45 λεπτά προσθέτοντας νερό
αν χρειαστεί. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο, ξεσκεπάζετε το σκεύος
και προσθέτετε ζεστό νερό και αρκετό αλάτι. Ρίχνετε το κριθαράκι ,
ανακατευετε με μια κουτάλα ,σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20 λεπτά ακόμα.
Ανοίξτε το σκεύος , βάλτε το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαιντανό και ψήστε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να τοκάνετε και με ρύζι αντί για κριθαράκι.
Πηγή: food4peace
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας τη γνώμη σας
Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.