
Υλικά:
- 6 πατάτες βρασμένες κομμένες σε φέτες
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 500 γραμ. φρέσκο γάλα 2 κ.σ. αλεύρι γεμάτες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών χτυπημένους
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7΄-8΄ μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.
Σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο ή βουτυρωμένο στρώνουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Ενδιάμεσα απλώνουμε το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC για 35΄ – 40΄, ή έως ότου πάρει το χρώμα που θέλουμε.
Πηγή: govastileto