Υλικά

  • 1 κιλό κιμά (750 γραμμάρια μοσχαρίσιο και 250 γραμμάρια χοιρινό)ή 1 κιλό κιμά πρόβιο 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 Ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Λίγα φύλλα Δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε κρασί και στυμμένες
  • 150 γραμμάρια φέτα εκλεκτή
  • Αλεύρι 
  • Λάδι 

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνετε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το στυμμένο ψωμί,
το αλάτι και το πιπέρι.Τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ψιλοκομμένο δυόσμο κι ανακατεύουμε.
Μετά βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.Λιώνουμε καλά τη φέτα με ένα πιρούνι. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον πλάθουμε σε μικρά πιτάκια. Βάζουμε σε κάθε πιτάκι 1/2 κουταλιού του γλυκού φέτα. Ανασηκώνουμε τις άκρες από τον κιμά και το κάνουμε στρογγυλό, ώστε η φέτα να είναι στο κέντρο.
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα.
Τα στραγγίζουμε καλά, τα βάζουμε σε μια πιατέλα τα γαρνίρουμε με λίγες φέτες λεμονιού και μερικά φύλλα μαρουλιού ή και με μερικά ραπανάκια.
Σερβίρονται ζεστά.