Βασίλης Κωνσταντινόπουλος: «Μαζί με τον Δημήτρη Κελάφα για ένα πιο ανθρώπινο Περιστέρι»

Βασίλης Κωνσταντινόπουλος: «Μαζί με τον Δημήτρη Κελάφα για ένα πιο ανθρώπινο Περιστέρι»
Υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με τον Δημήτρη Κελάφα θα είναι ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος. Γεννήθηκε και ζει στο Περιστέρι. Ο Βασίλης αποτελεί παράδειγμα ζωής για πολλούς συνανθρώπους που έχουν αναπηρία. Σε ηλικία 24 χρονών του παρουσιάστηκε σκλήρυνση καταπλάκας. Η εξέλιξη ήταν ραγδαία. Έφθασε στο σημείο να κάνει ελάχιστες κινήσεις. Για 17 χρόνια έμεινε κλινήρης. Όμως με τη βοήθεια της ισχυρής του προσωπικότητας και θέλησης, με τη βοήθεια της ιατρικής, τη βοήθεια της οικογένειάς του και την πίστη του κατόρθωσε να βελτιώσει την κατάσταση του. Άρχισε να βγαίνει από το σπίτι με τη βοήθεια του αναπηρικού αμαξιδίου που απέκτησε. Η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται διαρκώς αποτελώντας ευχάριστη έκπληξη για τους επιστήμονες που ασχολούνται με τη σκλήρυνση καταπλάκας. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ο πάσχων παρουσιάζει βελτίωση. Και αυτό αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από νοσήματα που οδηγούν σε αναπηρία.
Σήμερα ο Βασίλης οργώνει το Περιστέρι, παρ’ όλα τα εμπόδια προσβασιμότητας που υπάρχουν παντού, και συμμετέχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης. Στόχος του είναι να βελτιώσει τις υποδομές προσβασιμότητας του Περιστερίου, αλλά και να βοηθήσει τους ανθρώπους με αναπηρία να βγουν από το σπίτι, να σπάσουν τα δεσμά της κοινωνικής απομόνωσης, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να διευκολυνθούν στις συναλλαγές τους με την κρατική γραφειοκρατία, να μπορέσουν να ζήσουν όπως όλοι οι άνθρωποι.    

Ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, υπεύθυνος πολιτιστικής επιτροπής, έφορος του αθλητικού συλλόγου «ΑΤΛΑΣ» (μπάσκετ με καρότσι). Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ των ΚΑΠΗ Περιστερίου και μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Περιστερίου ΑΟΔΗΠ  την περίοδο 2006-2010.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη