Νίκος Σταυρογιάννης: Όχι μόνο υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, αλλά προκαλεί και την οργή τους πλέον ο κ. Κοτρωνιάς

Νίκος Σταυρογιάννης: "Όχι μόνο υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, αλλά προκαλεί και την οργή τους πλέον ο κ. Κοτρωνιάς"
"Στο σπίτι όμως του κρεμασμένου δεν μιλούν ποτέ για σχοινί. Ο Δήμαρχος πρέπει να απαντήσει και να ζητήσει συγνώμη, από τους σκληρά φορολογούμενους δημότες γιατί δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που είχε, να πάρει δηλαδή τη χρήση του στρατοπέδου Τσαλτάκη, όπως έκαναν και τόσοι άλλοι Δήμαρχοι σε όλη τη χώρα. Και μάλιστα αντί του πολύ μικρού τιμήματος των 300.000€, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενέγραψε στον Προϋπολογισμό και τα οποία ήταν διαθέσιμα κάθε χρόνο όπως ισχυρίζεται  σε ανακοίνωσή του  το γραφείο Τύπου - όχι του Δήμου ως όφειλε να είναι- αλλά του απερχόμενου Δημάρχου κ. Κοτρωνιά. 
Με τα φαιδρά πρόσωπα με τα οποία έχει στελεχώσει το Γραφείο Τύπου του Δήμου, δεν θα ασχοληθώ. Απαξιώ. Το Γραφείο Τύπου του Δήμου πρέπει να λειτουργεί με τη θεσμική του ιδιότητα και όχι ως Γραφείο Τύπου του Υποψήφιου Δημάρχου.
Για την ταμπακέρα, έχει να μας πει κάτι ο κ. Κοτρωνιάς;
Γιατί επί τόσα χρόνια δεν έκανε τα αυτονόητα, τότε που οι συνθήκες επέτρεπαν την παραχώρηση του στρατοπέδου με ελάχιστο τίμημα, και η αξιοποίησή του ήταν εύκολη λόγω πρόσβασης σε πολλές πηγές χρηματοδότησης; Τόσο εγώ όσο και οι Δημότες πίστευαν ότι αυτό το θέμα, έχει τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όπως και σε πολλούς άλλους Δήμους της χώρας μας.
Αν η στρατιωτική ηγεσία και οι αρμόδιες υπηρεσίες ακολουθούσαν παρελκυστική πολιτική, γιατί δεν ζητούσε τη βοήθεια όλων των θεσμικών παραγόντων όπως συνέβη το 2007 που η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α. (Μεϊμαράκης -Τασούλας), έδωσε εντολή και για την παραχώρηση και του δικού μας στρατοπέδου;
Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να μην γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες γιατί δεν άσκησα εγώ διοίκηση στο Δήμο και οι ευθύνες δεν είναι δικές μου. Όπου μου ζητήθηκε όμως, ήμουν παρών με προτάσεις και επιχειρήματα υπέρ των συμφερόντων του Δήμου μας. Αυτό που ξεχνά ο κ. Κοτρωνιάς είναι ότι ως Βουλευτής και παλαιότερα και τώρα μετείχα στις συναντήσεις και με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων και με υπηρεσιακούς παράγοντες, πάντοτε για το καλό των συμφερόντων του τόπου μας. Άρα και γνωρίζω και παρακολουθώ όσο μπορώ ως πολίτης του Δήμου πρώτα και μετά ως Βουλευτής τα δημοτικά μας πράγματα.
Σε κάθε περίπτωση τους πολίτες δεν τους ταλαιπωρούν θέσεις, απόψεις και επιχειρήματα, αλλά ο τρόπος με τον οποίον ασκεί κάποιος διοίκηση και οι επιλογές και οι παραλείψεις του εξαιτίας των οποίων χάνονται ευκαιρίες. 
Όλοι κρινόμαστε για αυτά που λέμε και κυρίως για αυτά που κάνουμε. Και πρέπει όχι μόνο να αποδεχόμαστε την κριτική, αλλά και να την επιδιώκουμε για να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να είμαστε αποτελεσματικότεροι και καλύτεροι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
Όσοι αλλιώς είχαν συνηθίσει καιρός να αποδεχθούν ότι άλλαξαν πολλά. Στο απυρόβλητο δεν μένει πλέον κανένας. Όλοι θα πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, και να μην προσπαθούμε με μισόλογα, ανακρίβειες και ψέματα να δικαιολογηθούμε. Είναι στοιχειώδη υποχρέωσή μας απέναντι στην άγρια δοκιμαζόμενη από πολλά δεινά ελληνική κοινωνία."

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη