Υλικά

  • κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ.
  • κιμά χοιρινό 500 γρ.
  • χλιαρό νερό 1 κούπα
  • σκόρδο 3-4 σ.κ.
  • μπαχάρι 1/2 κ.γ.
  • κύμινο 1/2 κ.γ.
  • κανέλα μία πρέζα
  • πιπέρι μία πρέζα
  • πιπέρι καγιέν μία πρέζα
  • αλάτι 2 κ.γ.
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • πάπρικα ή μπούκοβο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέστε το σκόρδο τριμμένο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Αρχίστε να ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά , ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά το νερό. Όταν το μείγμαομογενοποιηθεί, πλάστε σουτζουκάκια και αλείψτε τε με ελάχιστο λάδι. Ψήστε τα στα κάρβουνα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε με γιαούρτι το οποίο θα έχετε πασπαλίσει με γλυκιά πάπρικα ή γλυκό μπούκοβο.