Υλικά
- κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ.
- κιμά χοιρινό 500 γρ.
- χλιαρό νερό 1 κούπα
- σκόρδο 3-4 σ.κ.
- μπαχάρι 1/2 κ.γ.
- κύμινο 1/2 κ.γ.
- κανέλα μία πρέζα
- πιπέρι μία πρέζα
- πιπέρι καγιέν μία πρέζα
- αλάτι 2 κ.γ.
- γιαούρτι στραγγιστό
- πάπρικα ή μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέστε
το σκόρδο τριμμένο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Αρχίστε να
ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά , ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά το νερό. Όταν
το μείγμαομογενοποιηθεί, πλάστε σουτζουκάκια και αλείψτε τε με ελάχιστο
λάδι. Ψήστε τα στα κάρβουνα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν καλά και από
τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε με γιαούρτι το οποίο θα έχετε πασπαλίσει με γλυκιά πάπρικα ή γλυκό μπούκοβο.
Πηγή: food4peace