Υλικά
- κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ.
- κιμά χοιρινό 500 γρ.
- χλιαρό νερό 1 κούπα
- σκόρδο 3-4 σ.κ.
- μπαχάρι 1/2 κ.γ.
- κύμινο 1/2 κ.γ.
- κανέλα μία πρέζα
- πιπέρι μία πρέζα
- πιπέρι καγιέν μία πρέζα
- αλάτι 2 κ.γ.
- γιαούρτι στραγγιστό
- πάπρικα ή μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέστε
το σκόρδο τριμμένο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Αρχίστε να
ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά , ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά το νερό. Όταν
το μείγμαομογενοποιηθεί, πλάστε σουτζουκάκια και αλείψτε τε με ελάχιστο
λάδι. Ψήστε τα στα κάρβουνα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν καλά και από
τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε με γιαούρτι το οποίο θα έχετε πασπαλίσει με γλυκιά πάπρικα ή γλυκό μπούκοβο.
Πηγή: food4peace
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας τη γνώμη σας
Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.