Συνελήφθησαν δύο ROMA για κλοπή αυτοκινήτου στη Χαλκίδα

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ROMA για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου στη Χαλκίδα
Επιπλέον, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα
Συνελήφθησαν, προχθές (12-04-2014) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο (2) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 30 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.
Επιπλέον, ο 29χρονος κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.
Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί αφαίρεσαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 74χρονου ημεδαπού, πλην όμως τράπηκαν σε φυγή, καθώς έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Αστυνομικοί της Β’ ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή, ενεργώντας άμεσα αναζητήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δύο δράστες, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του 29χρονου και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχαν χρησιμοποιήσει προκειμένου να παραβιάσουν την πόρτα του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που είχαν αφαιρέσει.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο 29χρονος είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις (3) αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας και συγκεκριμένα:
  • Η από 16-12-2013 σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών για το αδίκημα της κλοπής,
  • η από 16-11-2012 σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών και εκατό (100) ημερών, καθώς και σε χρηματική ποινή (5.100) ευρώ, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.) και
  • η από 24-09-2012 σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εξήντα (60) ημερών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη