Συνελήφθη 52χρονος για λαθρεμπόριο καπνού, κατοχή κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή στο Ζέλι Φθιώτιδας

Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για λαθρεμπόριο καπνού, κατοχή ακατέργαστης κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή στην περιοχή του Ζελίου Φθιώτιδας
Κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (28) περίπου κιλών, φύλλα καπνού, βάρους άνω των (31) κιλών, αυτοσχέδιο μηχάνημα κοπής καπνού, ακατέργαστη κάνναβη, κυνηγετικό όπλο, μαχαίρι, κροτίδες κ.α.
Συνελήφθη, χθες (16-05-2014) το μεσημέρι στην περιοχή του Ζελίου Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, κατοχή ακατέργαστης κάνναβης και κροτίδων, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 52χρονου, καθώς και σε παρακείμενη αποθήκη αυτής, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Τριάντα (30) συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου - κομμένου καπνού, συνολικού βάρους (27.975) γραμμαρίων,
  • δύο (2) χάρτινα κιβώτια, τα οποία περιείχαν φύλλα καπνού, συνολικού βάρους (31.700) γραμμαρίων,
  • ένα αυτοσχέδιο μηχάνημα κοπής καπνού και (165) νάιλον σακουλάκια για την συσκευασία του,
  • ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα,
  • ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους (21) εκατοστών, με την θήκη του,
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (13,7) γραμμαρίων,
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • δώδεκα (12) κροτίδες και
  • το χρηματικό ποσό των (480) ευρώ.
Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και φύλλων καπνού θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. 


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη