Το επιστημονικό της όνομα είναι Sparus aurata !
Ψάρι πλούσιο σε λιπαρά ω-3 !
Φτιάχνουμε, απλά και εύκολα...Τσιπούρα ψητή....στο γκριλ !
εύκολες και γρήγορες συνταγές "τσιπούρα ψητή"
ΥΛΙΚΑ
* 1 τσιπούρα
* ρίγανη
* κλαράκια φρέσκιας ρίγανης
* ελαιόλαδο
* αλάτι
* λεμόνι
* σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε ζητήσει από τον ιχθυοπώλη, να καθαρίσει το ψάρι μας.
Διαφορετικά, το καθαρίζουμε εμείς από τα λέπια και τα σπάργανα...
Κόβουμε το ψάρι στην κοιλιά και αφαιρούμε τα εντόσθια και την μεμβάνη που είναι
κολλημένη στην ραχοκοκκαλιά,να φύγει το αίμα που κρατάει, να μη πικρίσει στο ψήσιμο.
Το πλένουμε πολύ καλά, με αφθονο νερό, το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε
και το αφήνουμε 10-15' να στραγγίξει. Κάνουμε δυο χαρακιές στα πλευρά του ψαριού.
Βάζουμε σε μπωλάκι, λάδι...ρίγανη...και ψιλοκομμένο σκόρδο. Τα ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε με το μείγμα το ψάρι μας, στις δυο πλευρές....και στην κοιλιά.
Βάζουμε στην κοιλιά, τα κλαράκια της φρέσκιας ρίγανης και σκόρδο.
Έχουμε ταψάκι με σχάρα. Ρίχνουμε νερό στο ταψί, ίσα να σκεπάσει την επιφάνεια.
Κόβουμε φέτες λεμόνι και τις σκορπίζουμε στο νερό.
Ακουμπάμε το ψάρι στη σχάρα, αφού τη λαδώσουμε ελαφρά, ραντίζουμε με το μείγμα
που μας έχει περισσέψει και το βάζουμε στο γκριλ του φούρνου....στους 180* για 40'
περίπου από κάθε πλευρά.
Ο χρόνος είναι σχετικός με το μέγεθος και το "πάχος" της τσιπούρας.
Απλά παρακολουθούμε το ψάρι στο ψήσιμο, ώστε να κάνει
τραγανή κρούστα χωρίς να στεγνώσει....
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ.....
Χτυπάμε 4 κ.σ. λάδι....2 κ.σ. χυμό λεμονιού... και 2 κ.σ. ζουμάκι από το ταψί,
να ομογενοποιηθούν.....και περιχύνουμε κάθε μπουκιά, από την ζεστή...
φρεσκοψημένη τσιπούρα μας !!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
syntages4u.blogspot.gr