Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πρωτεύουσα της Στερεάς, στη Λαμία


Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πρωτεύουσα της Στερεάς, στη Λαμία, πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής. Η πλατεία Πάρκου γέμισε με ανθρώπου του μόχθου, όλων των ηλικιών. Με τις κόκκινες σημαίες του αγώνα να κυματίζουν, ο λαός της Λαμίας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την ενίσχυση του ΚΚΕ την Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών.
Στη συγκέντρωση απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλου Φθιώτιδας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στο χαιρετισμό του ο Π. Πολίτης: «Καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν το ρόλο της Ε.Ε, έχουν παραδείγματα από την πείρα τους. Από το ΜΑΑΣΤΡΙΧ, την ΚΑΠ που ξεκλήρισε χιλιάδες αγρότες.  Το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το ρόλο της ΕΕ και για τη ΛΑΡΚΟ, είναι η απόφαση που δίνει τα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ στους επιχειρηματικούς ομίλους για να τα αξιοποιήσουν όπως κρίνουν τα κέρδη τους. Καμία διασφάλιση για τους εργαζόμενους και τον ορυκτό πλούτο της χώρας».

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κ. Παπαδάκης είπε χαρακτηριστικά:
«Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους δίστασαν, το σκέφτηκαν, προβληματίστηκαν κι έκαναν τελικά άλλη επιλογή ή απείχαν. Σήμερα έχουν τη δυνατότητα να ακουμπήσουν στη δύναμη που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, το ΚΚΕ, που είναι δοκιμασμένη και προετοιμάζει το λαό για να οργανώσει την πάλη του σε αναμέτρηση με τον πραγματικό αντίπαλο.
Συναντήσαμε πολλούς εργαζόμενους, αυταπασχολούμενους, φτωχομεσαίους αγρότες που  έχουν ράμματα για τη γούνα των κομμάτων που στήριξαν και στηρίζουν. Δεν τους έχουν εμπιστοσύνη, προβληματίζονται. Ιδιαίτερα παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή  που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πριν 2 χρόνια. Πολλοί από αυτούς αναγνωρίζουν το ΚΚΕ, τη στάση του, την πρόβλεψη και τη συνέπεια του, τη μαχητικότητα του, την προσφορά του.
Να γιατί μέχρι και την τελευταία στιγμή πολύς ακόμα κόσμος μας περιμένει, προσμένει από το ΚΚΕ, το σκέπτεται, ταλαντεύεται, έχει ερωτηματικά που μπορούν να πάρουν πειστική απάντηση μόνο από το ΚΚΕ, από τον καθένα από μας. Μπορούμε να φροντίσουμε  κι από απόψε να φτάσουμε σε όλους τους συναδέλφους μας, την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους μας.    
Ορισμένοι εργαζόμενοι έκαναν αποχή, τι κέρδισαν άραγε όσοι ακολούθησαν αυτήν τη στάση; Μια αναφορά το βράδυ των εκλογών που ο καθένας την ερμήνευε όπως τον συνέφερε».
Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε:
«Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι τέτοια που δεν μπορούν ούτε να τη φέρουν στα μέτρα τους τα αστικά επιτελεία ούτε να την ερμηνεύσουν όπως θέλουν. Γιατί η επιλογή ΚΚΕ δεν θα στραφεί εναντίον σου την επόμενη μέρα. Είναι ξεκάθαρο χτύπημα ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια.   
Στα αποπροσανατολιστικά διλήμματα και τα δημοψηφισματικά ερωτήματα που βάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για σταθερότητα ή εναλλαγή, το ΚΚΕ επιμένει το πραγματικό δίλημμα στις κάλπες αυτές είναι «Υποταγή ή χειραφέτηση του λαού απ’ την πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων;». «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων;»
Η ΕΕ δεν βελτιώνεται για το λαό, μόνο χειρότερη γίνεται. Είναι ένωση του κεφαλαίου, αυτός είναι ο χαρακτήρας της, Από τη δεκαετία του 50 που πρωτοσυγκροτήθηκε και με όλες τις μετεξελίξεις της μέχρι σήμερα η ΕΕ για τα μονοπώλια δούλευε κι από τους εργάτες τα έπαιρνε.
Αυτές τις μέρες μας γανώνουν κυριολεκτικά  το κεφάλι με τις εξαγγελίες της ΝΔ που χρηματοδοτούν, ευνοούν και διευκολύνουν τους επιχειρηματίες και για αυτές θα πρέπει ο λαός τάχα να χαίρεται ενώ είναι το θύμα είναι ο λαός. Από την άλλη υπερπροβάλλεται το ευρωντιμπειτ του κ. Τσίπρα που έγινε και σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφους. Τι είπε όμως στο ευρωντιμπειτ ο κ. Τσίπρας. Ότι τα αντεργατικά μέτρα στην Ελλάδα, το τσάκισμα του λαού ήταν λάθος φάρμακο και συνταγή, δηλαδή αθώωση της ΕΕ. Μάλλον κάποιο λάθος δηλαδή έκανε η ΕΕ που διορθώνεται αν αλλάξει ο Μανωλιός, αν φύγουν οι παρόντες αντιλαϊκοί διαχειριστές και συνεχίσουν τον ίδιο δρόμο οι νεόκοποι σωτήρες.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι το ΚΚΕ έχει δίκιο όταν λέει ότι ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βγει πρώτο και ποιο δεύτερο στις κάλπες την Κυριακή, ανεξάρτητα τι ταμπέλα βάζουν στην  κυβέρνηση ο δρόμος που θα βαδίσουν είτε η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένος, αντιλαϊκός, επικίνδυνος για τα λαϊκά συμφέροντα».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη