Δελτίο τύπου του Νίκου Σταυρογιάννη σχετικά με τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ



Δελτίο τύπου του Νίκου Σταυρογιάννη σχετικά με τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ:
"Ύστερα από τις επισημάνσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή περί της αμφίβολης νομιμότητας των προγραμματικών συμβάσεων των Δήμων με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τις οποίες χαρακτήρισε «μία νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ», ήρθε η υπ’ αριθμ. 2007/2014 απόφαση του τμήματος μείζονος-επταμελούς σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον επιβεβαιώνει απόλυτα, απορρίπτοντας προγραμματική σύμβαση Δήμου της Αττικής και μιας ΚΟΙΝΣΕΠ με περιεχόμενο την λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του δήμου.
Συνοπτικά, έκρινε ότι η κρινόμενη σύμβαση υποκρύπτει απευθείας ανάθεση του Δήμου στην ΚΟΙΝΣΕΠ, αντίθετα από ότι προβλέπει ο νόμος και ότι δεν θεσμοθετείται με την υπό κρίση προγραμματική σύμβαση μία πραγματική συνεργασία μεταξύ των δύο μερών με κοινό προορισμό και από κοινού συμμετοχή στην υλοποίηση του στόχου, αλλά ο ρόλος του Δήμου εξαντλείται σε μια υπέρογκη χρηματοδότηση προς την ΚΟΙΝΣΕΠ. Η κρινόμενη σύμβαση, δηλαδή κρίθηκε παράνομη και αντίθετη προς το πνεύμα του Νόμου.
Το ίδιο είχε κρίνει η υπ’ αριθμ. 250/2013 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η υπ΄αριθμ. 557/2013 απόφαση του Τμήματος VI του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίπτοντας την αίτηση του Δήμου.
Σωρεία προγραμματικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί με τέτοιο περιεχόμενο βρίσκονται υπό έλεγχο και θα τύχουν, προφανώς, της ίδιας αντιμετώπισης.
Κατά συνέπεια οι προγραμματικές συμβάσεις των Δήμων με ΚΟΙΝΣΕΠ είναι συμβάσεις αμφίβολης νομιμότητας και χρησιμοποιούνται ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών του Δήμου και ως προεκλογικά πυροτεχνήματα δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες στους δημότες για εξασφάλιση εργασίας.
Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι, σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, να εκμεταλλεύονται την αγωνία για επιβίωση των δημοτών για πρόσκαιρες ανάγκες πολιτικής επιβίωσης και να συμπαρασταθούν με ειλικρινή διάθεση στους συμπολίτες μας".

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη