Mε πρωτοβουλία Χρήστου Σταϊκούρα η πρώτη συνάντηση εργασίας ειδικών επιστημόνων στη Λαμία


Το Σάββατο, 3/5/2014, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λαμία, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστου Σταϊκούρα, η πρώτη συνάντηση εργασίας ειδικών επιστημόνων με θέμα την προώθηση  της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας στη Λαμία και τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Οι ειδικοί εργάζονται στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία λειτουργούν στη Λαμία ή κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή και εργάζονται σε ανώτατα εκπαιδευτικά ή ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.
Κατά τις εργασίες έγιναν ουσιαστικές προσεγγίσεις επί του θέματος.
Αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας με αποστολή την επεξεργασία στρατηγικής ένταξης της περιοχής στον Εθνικό Χάρτη Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Το συντονισμό της ομάδας ανέλαβε ο κ. Βασίλης Μπουργανός, Ερευνητής Α Βαθμίδας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντίνο Τσαμαδιά. Συμμετέχουν οι Καθηγητές κκ:
Αντώνης Αλετράς, Κωνσταντίνος Αναστασίου, Μιχάλης Λούπης, Γεώργιος Σταμούλης, Νίκος Στριμπάκος.
Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν επίσης οι Καθηγητές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού κκ:  Στέλιος Καββαδίας και Ηλίας Καραγιάννης.
Για την εργασία τους οι προαναφερθέντες δεν θα λάβουν καμία αμοιβή.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη