Mαρουλοσαλάτα με ροκφόρ και βινεγκρέτ σκόρδου

 Σαλάτες
Mαρουλοσαλάτα με ροκφόρ και βινεγκρέτ σκόρδου

Υλικά:

    μαρούλι
    ντομάτες
    τυρί ροκφόρ
    φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
    αλάτι

Για την βινεγκρέτ σκόρδου:


    λάδι
    ξύδι βαλσάμικο (περίπου μισή ποσότητα απο το λάδι)
    σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
    αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

    Πλένετε τα φύλλα του μαρουλιού ένα-ένα και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Τα ψιλοκόβετε και μετά ανακατέυετε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το τριμμένο ροκφόρ και αλατίζετε. Ανακατεύετε καλά.
    Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ακόρδου, ανακατεύοντας το λάδι, με το ξύδι και το σκόρδο και αλατοπιεπρώνοντας το μείγμα.
    Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια σκορπίζοντας τες πάνω στο μαρούλι που έχετε ήδη βάλει σε ένα μεγάλο μπολ. Περίχυνετε με την βινεγκρέτ και ... τρώτε!

typos.com.cy

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!