Σαλάτα Nicoise με τόνο

Σαλάτα Nicoise με τόνο 

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ
> 2 φιτλέτα τόνου 200γρ το κάθε ένα
> 2 μαρούλια, μόνο οι καρδιές κομμένες στη μέση
> 300γρ καθαρισμένα σταμναγκάθια
> 30ml ελαιόλαδο
> 4 αυγά βρασμένα για 9-10 λεπτά, καθαρισμένα και κομμένα στα 4
> 12  αντζούγιες Οrtith
> 20  ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
> 20 ελιές πράσινες
> 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη
> 1 κουταλιά της σούπας μάραθος ψιλοκομμένος
> 200γρ πατάτες baby , πλυμένες  κομμένες στη μεσή και βρασμένες
> 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
> Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμενο
ΓΙΑ ΤΗ VINAIGRETTE
> 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
> ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon MAILLE
> 30 - 50ml χυμό λεμόνι
> 120 - 140ml ελαιόλαδο
> αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε το σταμναγκαθι σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά.  Σουρωνουμε και κρυώνουμε το σταμναγκάθι σε ένα μπέν μαριέ πάγου.  Στεγνώνουμε τα χόρτα   και τα  ανακατεύουμε σε ένα μπόλ με λίγη vinaigrette.  Αλατοπιπερώνουμε
  2. Σε  ένα μπόλ  ανακατεύουμε το μαρούλι, την κάπαρη, τον μάραθο, και τη vinaigrette.           
  3. Ραντίζουμε τα αυγά με ελαιόλαδο.  Αλατοπιπερώνουμε
  4. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τις ζεστές  πατάτες και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αλατοπιπερωνουμε
  5. Αλείφουμε το τόνο με λίγο απο το λάδι και σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί μέχρι αηδίας, μέχρι που ο τόνος να μαυρίσει γύρω γύρω.  Απομακρύνουμε απο το τηγάνι και το κόβουμε σε φέτες.  Μέσα πρέπει να είναι ωμός.  Αλατοπιπερώνουμε
  6. Τοποθέτουμε όλα τα κομμάτια της σαλάτας μας (που έχουμε φτειάξει) κυκλικά σε ένα πιάτο.  Μην ξέχασετε να τοποθετήσετε τις ελιές και τις αντζούγιες.
Αν κάποιο υλικό δεν σας αρέσει μην το χρησιμοποιήσετε

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!