ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ
> 2 φιτλέτα τόνου 200γρ το κάθε ένα
> 2 μαρούλια, μόνο οι καρδιές κομμένες στη μέση
> 300γρ καθαρισμένα σταμναγκάθια
> 30ml ελαιόλαδο
> 4 αυγά βρασμένα για 9-10 λεπτά, καθαρισμένα και κομμένα στα 4
> 12 αντζούγιες Οrtith
> 20 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
> 20 ελιές πράσινες
> 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη
> 1 κουταλιά της σούπας μάραθος ψιλοκομμένος
> 200γρ πατάτες baby , πλυμένες κομμένες στη μεσή και βρασμένες
> 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
> Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμενο
ΓΙΑ ΤΗ VINAIGRETTE
> 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
> ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon MAILLE
> 30 - 50ml χυμό λεμόνι
> 120 - 140ml ελαιόλαδο
> αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το σταμναγκαθι σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Σουρωνουμε και κρυώνουμε το σταμναγκάθι σε ένα μπέν μαριέ πάγου. Στεγνώνουμε τα χόρτα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπόλ με λίγη vinaigrette. Αλατοπιπερώνουμε
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το μαρούλι, την κάπαρη, τον μάραθο, και τη vinaigrette.
- Ραντίζουμε τα αυγά με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τις ζεστές πατάτες και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αλατοπιπερωνουμε
- Αλείφουμε το τόνο με λίγο απο το λάδι και σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί μέχρι αηδίας, μέχρι που ο τόνος να μαυρίσει γύρω γύρω. Απομακρύνουμε απο το τηγάνι και το κόβουμε σε φέτες. Μέσα πρέπει να είναι ωμός. Αλατοπιπερώνουμε
- Τοποθέτουμε όλα τα κομμάτια της σαλάτας μας (που έχουμε φτειάξει) κυκλικά σε ένα πιάτο. Μην ξέχασετε να τοποθετήσετε τις ελιές και τις αντζούγιες.