Επική νίκη: Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού 2-1!

Ιστορία γράφει για ακόμη μια φορά η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με μια επική νίκη επί της Ακτής του Ελεφαντοστού, στο Εστάντιο Καστελάο στη Φορταλέζα και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε για να μας στείλει στο Ρεσίφε όπου θα αντιμετωπίσουμε την Κόστα Ρίκα, στη φάση των 16 της διοργάνωσης, βγάζοντας για μια ακόμη φορά τους έλληνες στους δρόμους, για να πανηγυρίσουν!!!

Με το πέναλτι του Σαμαρά στις καθυστερήσεις η εθνική ομάδα επικράτησε 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού και πήρε την 2η θέση του 3ου ομίλου και την Κυριακή στις 11:00 το βράδυ θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα, με έπαθλο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας επιθετικός είπε για την πρόκριση: «Για την ομάδα σημαίνει πολλά και για την χώρα ακόμα περισσότερα. Εύχομαι να δώσαμε χαρά στους ανθρώπους στην Ελλάδα και να τους δώσαμε έναν καλό λόγο να χαμογελάσουν Είμαστε πολύ χαρούμενοι, δώσαμε απαντήσεις στο γήπεδο και δεν χάσαμε ενέργεια εξωαγωνιστικά. Πηγαίναμε σαν ομάδα, είμαστε μία ομάδα, συνεχίζουμε ως ομάδα και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».
Τα γκολ: Ανδρέας Σάμαρης 42', Γουίλφριντ Μπόνι 74', Γιώργος Σαμαράς 90+3' (ΠΕΝ). Για την ιστορία η Εθνική μας είχε και 3 δοκάρια.

 Η Κολομβία που νίκησε την Ιαπωνία με 4-1 πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο και θα παίξει με την Ουρουγουάη. Δεύτερη η Ελλάδα με τέσσερις βαθμούς, στους 3 η Ακτή και στον 1 η Ιαπωνία.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Καραγκούνης (77' Γκέκας), Κονέ (12'Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Όριε, Κ. Τουρέ, Μπαμπά, Μποκά, Ντιέ, Γ. Τουρέ, Τιοτέ (61'Μπονί), Καλού, Ζερβίνιο (83'Σιό), Ντρογκμπά (78'Ντιομαντέ).

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη