Προγράμματα Αγροτικής Εστίας, έτους 2014

 Προγράμματα Αγροτικής Εστίας, έτους 2014.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕ/ΟΓΑ:
1. Κοινωνικός Τουρισμός (6ήμερες διακοπές)
2. Ιαματικός Τουρισμός (6ήμερες διακοπές και παράλληλα δυνατότητα πραγματοποίησης μέχρι τέσσερις (4) απλές λούσεις δωρεάν σε εγκαταστάσεις υδροθεραπευτηρίων όλης της χώρας που είναι συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΓΑ)
3. Εκδρομικό Πρόγραμμα (3ήμερες, 2ήμερες και μονοήμερες εκδρομές)
4. Δωρεάν Παροχή Βιβλίων
5. Δωρεάν Παροχή Εισιτηρίων Θεάτρου
Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε όλους τους νομούς της χώρας και για τη συμμετοχή σε αυτά απαιτείται η υποβολή αίτησης στα ΚΕΠ. Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση στην οποία προτεραιότητα έχουν όσοι δεν έχουν κληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:
1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές του ΛΑΕ.
3. Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι - παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
4. Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.

Στο πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι συνταξιούχοι - τα άτομα που λαμβάνουν ορφανική σύνταξη δεν συμμετέχουν - και σε περίπτωση ζεύγους, συμμετέχει μόνο ο/η συνταξιούχος σύζυγος όχι ο/η ασφαλισμένος/η σύζυγος.
Οι δικαιούχοι όλων των προγραμμάτων πρέπει να κατέχουν Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ θεωρημένο - σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας από 27-5-2014 μέχρι 20-6-2014 προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2014.
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζουν είναι τα εξής:
α) Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών που θέλει να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του), θεωρημένα- σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
γ) Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων (εφόσον υπάρχει) ή απόκομμα καταβολής εισφορών (αφορά ασφαλισμένους)
Η προσκόμιση των δικαιολογητικών της (γ) περίπτωσης δεν είναι υποχρεωτική για την υποβολή της αίτησης, διευκολύνει όμως στη διαδικασία ανεύρεσης του ΑΜ του ΟΓΑ.
Σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει στο ΚΕΠ για την υποβολή αίτησης συμμετοχής, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει το Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ του αιτούντος, το ενημερωτικό σημείωμα Σύνταξης ή καταβολής εισφορών καθώς και νόμιμη εξουσιοδότηση .
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του Ο.Γ.Α. (www.oga.gr - Επιλογή: Προγράμματα Αγροτικής Εστίας).
 Πατώντας στο παρακάτω συνημμένο αρχείο, μπορείτε να διαβάσετε σχετικό πληροφοριακό έντυπο του Ο.Γ.Α. που αφορά τα Προγράμματα Αγροτικής Εστίας, έτους 2014.
Συνημμένο
Προγράμματα Αγροτικής Εστίας έτους 2014. -Πληροφορίες για τους δικαιούχους-.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη