Ημέρα Περιβάλλοντος 2014 στην Παραλία Γλύφας



Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Γλύφας με τους δασκάλους τους αλλά και το Λιμενικό Σταθμό Γλύφας και την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Γλύφας,στα πλαίσια ενημέρωσης και δράσεων για την Ημέρα Περιβάλλοντος συγκεντρώθηκαν στην Παραλία Γλύφας.






Εκεί αφού έγινε ο Αγιασμός ο πρεσβύτερος π.Δημήτριος Καρτέρης εξήγησε στα παιδιά την αγάπη που πρέπει να δείχνουν στο περιβάλλον,ο Πλωτάρχης κ.Καλαμίδας Στέφανος ενημέρωσε για την σημασία της προστασίας της θάλασσας και για την διατήρηση της χλωρίδας και πανίδας όπως και την προστασία των ειδώ υπό εξαφάνιση,ο Διευθυντής του  Σχολείου κ.Καραγιώργος Αθανάσιος έδωσε οδηγίες και συμβουλές για την σωστή συμπεριφορά απέναντι στη φύση και τη θάλασσα και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γλύφας κ.Παπακωνσταντίνου Γεώργιος τόνισε την σημασία της συλλογικής συμπεριφοράς για να μπορούμε να προστατεύσουμε το μέλλον του τοπίου.
Παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για την προστασία του επριβάλλοντος και της θάλασσας από τους λιμενικούς στους επιβάτες των πορθμειακών γραμμών και τονίστηκε η καθαρότητα της θάλασσας στον όρμο της Γλύφας ,που βρίσκεται στην Στενό του Αρτεμισίου,μέρος στο οποίο ζει και αναπαράγεται και το θαλάσσιο προστατευόμενο είδος φώκιας Monachus-Monachus.





Τα παιδιά με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των δασκάλων τους καθάρισαν την παραλία μπροστά στην σκάλα και την παραλία στα Γλυφονέρια,μαζεύοντας τα σκουπίδια που υπήρχαν.
Μετά τους μοιράστηκαν κεράσματα που είχε προετοιμάσει ο πρόεδρος και στη συνέχεια οι μικροί μαθητές χρησιμοποιώντας την φαντασία τους αποτύπωσαν μέσα από τις ζωγραφιές τους έναν κόσμο ιδανικό και τέλειο,χωρίς ρύπανση και χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου.










Περισσότερες φωτο εδώ

Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια αφύπνισης για την προστασία του επεριβάλλοντος και της θάλασσας και να μην ξεχνάμε πως:

Οι δράσεις αυτές δεν πρέπει να είναι η εξαίρεση 
αλλά η καθημερινότητα μας!!!
 Δηλώσεις προέδρου Τ.Κ. Γλύφας κ.Παπακωνσταντίνου Γεώργιου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη